NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Maková roláda s třeseným mandarinkovým krémem
Maková roláda s třeseným mandarinkovým krémem
Recept Maková roláda s třeseným mandarinkovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Dlouhá léta jsem se bála byť jen pomyslet na to, že bych upekla roládu a jen tiše jsem obdivovala každého, kdo ji umotal. Dneska můžu kohokoliv, kdo o sobě a svých schopnostech pochybuje, uklidnit a povzbudit. Roláda je jeden z nejjednodušších způsobů, jak potěšit své blízké a uspokojit hosty. Tato je navíc rychlá, vcelku nenáročná na suroviny a velice efektní... Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   15.12.2018

Maková roláda s třeseným mandarinkovým krémem

Dlouhá léta jsem se bála byť jen pomyslet na to, že bych upekla roládu a jen tiše jsem obdivovala každého, kdo ji umotal. Dneska můžu kohokoliv, kdo o sobě a svých schopnostech pochybuje, uklidnit a povzbudit. Roláda je jeden z nejjednodušších způsobů, jak potěšit své blízké a uspokojit hosty. Tato je navíc rychlá, vcelku nenáročná na suroviny a velice efektní... Autor: Danka

25 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Korpus:

4 ks
celá vejce
100 g
krystalu
3 lžíce
teplé vody
80 g
hladké mouky
50 g
mletého máku
1/2 balíčku
prášku do pečiva
špetka
soli

Krém:

1 kelímek
smetany ke šlehání 33%
1 bal.
mandarinkový kompot (312g)
1 bal.
vanilkový pudink bez vaření od dr.Oetkera
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
  1. V míse ušleháme celá vejce s cukrem do husté bílé pěny, po lžících zašleháme teplou vodu a poté už jen vařečkou vmícháme směs mouky, máku, soli a kypřícího prášku. Nalijeme na velký mělký plech vystlaný pečícím papírem a pečeme 15 minut na 170 stupňů.
  2. Ještě teplý plát pocukrujeme, překryjeme utěrkou a i s papírem volně srolujeme. Necháme vychladnout, poté rozmotáme, potřeme krémem a za současného odtraňování papíru opět srolujeme a navrch posypeme moučkovým cukrem.
  3. Krém: 1 kelímek smetany ke šlehání 33% (200g), 1 mandarinkový kompot (312g), 1 vanilkový pudink bez vaření od dr.Oetkera. Všechny suroviny (a tím myslím kompot s ovocem i se šťávou, nic necedíme!) dáme do uzavíratelné nádoby a 30 vteřin "třeseme" nádobou do stran. V okamžiku, kdy neslyšíme žádné šplouchání, je krém hotový.
  4. Já ještě nakonec pocákala hotovou roládu čokoládou.
    Roládu můžeme bez problému ihned krájet a servírovat.
Komentáře k receptu
Lenka Lenka    ·   17.7.2022   ·   Odpovědět   ·  

Roláda je úžasná , já teda s dovolením využila jen recept na korpus jako takový a plnila dle svého -krémem z mascarpone a višněmi , protože jsem mandarinky doma nenašla a naopak višně byly nevyužité . Ale improvizace v kuchyni musí být tak určitě tenhle korpus budu péci častěji 😇

NejLucka NejLucka    ·   18.7.2022   ·   Odpovědět   ·  

super :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář