Makové pečivo s medem
Připravte si domácí pečivo, které je vhodné ke snídani - ke kávičce nebo čajíku. Mňamka!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Kvásek:
50 ghladká mouka
225 mlteplá voda
20 gdroždí
Těsto:
550 ghladká mouka
3 lžícemed
60 gmáslo
2 ksvejce
mák na posypání
špetka soli
- V misce dobře promícháme mouku s droždím a vodou. Necháme na teplém místě kynout kvásek. Do větší misky dáme mouku, sůl, med, rozšleháme vajíčka, kvásek, rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto.
- Necháme na teplém místě nakynout, rozdělíme na 6 části, rozdělíme na části a propleteme. Potřeme žloutkem a uložíme na plech vyložený papírem a natřený máslem. Posypeme mákem a necháme podkynout. Pečeme při teplotě 190 ˚C.
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Diabambulka
KOMENTÁŘE K RECEPTU