Těsto: mouku, máslo /Palmarín/, moučkový cukr, žloutky, prášek do pečiva a mléko smícháme a rozdělíme na 2 části. Každou část rozválíme na tenko, na velikost plechu.
Maková nádivka: mletý mák, moučkový cukr, mouku, 1/2 bal. prášku do pečiva smícháme, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo a promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zamícháme do připravené směsi.
Plech vymažeme, vysypeme moukou a položíme jednu část rozváleného těsta, potřeme povidly, naneseme makovou nádivku a přikryjeme druhou částí rozváleného těsta. /plech rozměr 32x40 cm, ale může být i menší, pokud chcete mít koláč vyšší/.
Cukrová poleva: moučkový cukr prosejeme, za stálého míchání přidáváme vařící mléko a mícháme 10 - 15 minut. Během míchání přidáváme po kapkách citronovou šťávu. Nakonec přibarvíme potravinářským barvivem a po zaschnutí ozdobíme čokoládovou polevou. Dobrou chuť!
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Blazena Sadovska