Z bílků a soli si ušleháme tuhý sníh, do kterého přidáme cukr - dobře vyšleháme a postupně přidáváme vodu, žloutky, mák citr. kůru a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto vylijeme na plech (cca 30x40 cm) vyložený mastným papírem a upečeme při teplotě cca 175 stupňů. Po upečení těsto vyjmeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí těsto opatrně obrátíme, papír stáhneme a prořízneme ho podélně na dva stejné pásy.
Náplň: Z mléka, kr. cukru, vanilky a pudinku si uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Máslo si vyšľaháme do pěny a opatrně po částech při nejmenší rychlosti přidáváme vychladlý pudink a citrónovou šťávu.
Na tác si položíme jeden plát těsta (směrem nahoru stranou na které byl nalepen papír), natřeme celým množstvím nádivky a přikryjeme druhým plátem k náplni (stranou,na které byl papír) a dobře přitlačíme.
Poleva: Z uvedených surovín si utřeme cukrovou polevu a polijeme koláč. Necháme vyschnout.
Nakonec koláč po krajích pěkně ořežeme a nařežeme na úhledné řezy. Nejlépe se řeže když ještě není úplně ztuhlá poleva mokrým zoubkovaným nožem. Dobrou chuť!