Makový dort s višněmi

Recept Makový dort s višněmi

Přidal: , 10.1.2015

Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Dezerty, Podle ovoce, Višně

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Luxusní dort vhodný na oslavy narozenin. Makové dorty jsou prostě top! Mňam!

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 10.1.2015

Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Dezerty, Podle ovoce, Višně

SUROVINY

Těsto:

4 ksvejce
2 lžícehorká voda
80 gkr. cukr
100 gpolohrubá mouka
2 lžičkyprášku do pečiva
125 gmák

Náplň:

370 gkompotované višně
1 lžícekukuřičný škrob
4 lžícevoda
50 gkr. cukr
4 lžícetřešňový likér
6 lžictřešňový džus
6 plátkůželatina

Krém:

500 gbílý jogurt
1 lžícecitronová šťáva
100 gmoučkový cukr
200 mlšlehačka
1 bal.Smetafix

Na zdobení:

tmavá čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vajíčka si vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáváme i mák. Promícháme a takto připravené těsto si navrstvíme do vyšší okrouhlé formy (průměr 26 cm), kterou jsme vystlali papírem.
  2. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 - 25 minut. Upečený necháme vychladnout a rozřízneme ho podélně na polovinu.
  3. Připravíme si nádivku. Šťávu z višní si dáme do hrnce, přidáme cukr, likér, džus, kukuřičný škrob, který jsme si smíchali s vodou. Důkladně promícháme, abychom neměli hrudky. Provaříme. Následně odstavíme z ohně a přidáme želatinu podle návodu. Nakonec přidáme na drobno nakrájené višně.
  4. Takto připravenou nádivku si navrstvíme na upečený korpus.
  5. Připravíme si krém. Šlehačku si vyšleháme se Smetafixem a cukrem. Nakonec přidáme citrónovou šťávu a bílý jogurt. Důkladně promícháme a takto připravený krém navrstvíme na višňovou nádivku. Trocha krému si necháme na ozdobu na vrch dortu.
  6. Zakryjeme druhým plátem těsta a ozdobíme zbylým krémem. Ozdobíme višněmi a necháme v lednici ztuhnout nejméně po dobu 3 hodin. Ozdobíme čokoládou a podáváme. Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit