Vajíčka si vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáváme i mák. Promícháme a takto připravené těsto si navrstvíme do vyšší okrouhlé formy (průměr 26 cm), kterou jsme vystlali papírem.
Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 - 25 minut. Upečený necháme vychladnout a rozřízneme ho podélně na polovinu.
Připravíme si nádivku. Šťávu z višní si dáme do hrnce, přidáme cukr, likér, džus, kukuřičný škrob, který jsme si smíchali s vodou. Důkladně promícháme, abychom neměli hrudky. Provaříme. Následně odstavíme z ohně a přidáme želatinu podle návodu. Nakonec přidáme na drobno nakrájené višně.
Takto připravenou nádivku si navrstvíme na upečený korpus.
Připravíme si krém. Šlehačku si vyšleháme se Smetafixem a cukrem. Nakonec přidáme citrónovou šťávu a bílý jogurt. Důkladně promícháme a takto připravený krém navrstvíme na višňovou nádivku. Trocha krému si necháme na ozdobu na vrch dortu.
Zakryjeme druhým plátem těsta a ozdobíme zbylým krémem. Ozdobíme višněmi a necháme v lednici ztuhnout nejméně po dobu 3 hodin. Ozdobíme čokoládou a podáváme. Dobrou chuť!