NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Brownies Marcipánové brownies
Marcipánové brownies
Recept Marcipánové brownies
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Citromhab

Pokud jste milovníci marcipánu, tento skvělý koláček je právě pro Vás. V těste nasekané mandle, tenká vrstva marcipánu a na vrchu hořká čokoláda. Hotová delikatesa.

NejLucka NejLucka    ·   11.3.2015

Marcipánové brownies

Pokud jste milovníci marcipánu, tento skvělý koláček je právě pro Vás. V těste nasekané mandle, tenká vrstva marcipánu a na vrchu hořká čokoláda. Hotová delikatesa.

Suroviny

Těsto:

160 g
hořká čokoláda
80 g
máslo
120 g
kr. cukr
2 ks
vejce
1 lžíce
kakao
1 lžička
vanilkové aroma
1 lžička
mandlové aroma
100 g
polohrubá mouka
1/2 lžičky
sůl
50 g
nasekané mandle

Dále budeme potřebovat:

1 lžička
kr. cukr
1 lžička
voda
200 g
marcipán
70 g
hořká čokoláda
1 lžička
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si plech na pečení o velikosti 20 x 20 cm. Dno vyložíme papírem a troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Ve vodní lázni rozpustíme máslo spolu s čokoládou. Odstavíme a následně vmícháme suroviny v tomto pořadí: cukr, vajíčka, aroma, kakao, sůl a mouku. Nakonec přidáváme na kousky nasekané mandle a spojíme.
  3. Připravené těsto navrstvíme na plech a pečeme cca 15-20 minut. Nepečeme příliš dlouho - těsto by jsme vysušili. Upečené necháme vychladnout.
  4. Vodu s cukrem ohřejeme. Když máme cukr rozpuštěný, odstavíme. Potřeme touto sladkou vodou celý povrch těsta (bez cukrové vody se marcipán nepřilepí na těsto).
  5. Marcipán rozválíme do požadované velikosti a opatrně ho přemístíme na těsto. Pěkně uhladíme a vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali jednu lžičku oleje.
  6. Když čokoláda ztuhne, nakrájíme úhledné řezy ostrým nožem a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Citromhab

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář