Margotové řezy s kaštanovým krémem

Pokud máte chuť na tyto řezy, musíte být trpělivý. Trpělivost, jak se říká, růže přináší :). Krém se dělá na styl pařížana, proto je třeba šlehačku uvařit, přidat kaštany a nechat rozpustit. Pak na druhý den šleháme pořádně vychlazené. Je to luxusní krém, doslova se rozplývá na jazyku. Vrch koláčku posypeme nastrouhanou margot čokoládkou. Je to nebíčko v tlamičce jako tomu říká můj manžel :)

Přidal:, 14.2.2017
Kategorie: Moučníky
Margotové řezy s kaštanovým krémem

Suroviny

Na těsto:
2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekcukru
1/2 hrnkuoleje
3 ksvejce
1 hrnekmléka
1 bal.prdopeč
2-3 lžícekakaa
Krém:
2 bal.šlehačky 33%
2-3 bal.ledové kaštany-čokoláda
Na posyp:
Margot čokoládu (1-2 ks)

Postup přípravy

  1. Den do předu si uděláme krém, šlehačku dáme vařit a přidáme do ni kaštany, necháme čokoládu rozehřát a vaříme 1 minutu, necháme zchladit do druhého dne.
  2. Druhý den umícháme ze surovin těsto a dáme péct na 170 °C na 15-20 minut, vyzkoušíme špejlí, po vychladnutí natřeme celou plochu krémem (kdyby byl krém řídký, můžeme zašlehat ztužovač nebo trochu tvarohu).
  3. Povrch posypeme strouhanou Margotkou (čokoláda).

Zdroj: Vaření a pečení s radostí