Marinované kuřecí nudličky se zeleninou

Kuřecí maso již v našich kuchyních není vůbec neznámá záležitost, dovolím si říci, že je asi nejčastěji používaným masem v každé domácnosti. Kuřecí prsa nebo kuřecí vykostěné nohy se hodí do každého receptu namísto jiného masa. Já miluji sladkou chilli omáčku na asijský nebo čínský způsob a v kombinaci se zeleninou, hlavně paprikou je to neskutečná dobrota. Jako příloha basmati rýže. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 22.6.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Marinované kuřecí nudličky se zeleninou

Suroviny

Základ:
1000 gkuřecího masa (prsní řízky, vykoštěná kuřecí stehna)
6 lžicoleje
2 ksžloutky
2 lžícesolamylu
2 lžíceworcersterské omáčky
2 lžícepikantní česnekové sojové omáčky
4 lžícesladké chilli omáčky
2 lžičkytřtinového cukru
dle chutisůl
Na zeleninovou směs:
1 ksvětší cibuli
1 kszelenou papriku
1 ksčervenou papriku
20 cmpórku
1 ksvětší mrkev
2 lžícebalzamikového octa (nebo rýžového)
2 cmzázvorového kořene (najemno nastrouhaného)
2 lžičkytřtinového cukru

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na nudličky. Všechny ingredience na marinádu prošleháme a přidáme k masu. Promícháme a necháme v lednici přes noc, ale klidně i 24 hodin.
    Ve woku si rozpálíme 2 lžíce oleje a po částech přidáváme maso. Nesmí být ve vrstvě ani se dotýkat.
  2. Ze všech stran za stáleho míchání restujeme 3 minuty. Pak maso odložíme a uchováme v teple.
  3. Cibuli pokrájíme na céčka, mrkev na nudličky, pórek na kolečka, papriky na proužky, zázvor najemno nastrouháme Vše vhodíme do výpeku z pánve a restujeme cca 10 minut. Přidáme sůl dle chuti. Pak vrátíme do i maso, krátce prohřejeme a doladíme chutě.
  4. Podáváme ideálně s jasmínovou nebo basmati rýží.

Můj blog: Vaření s Tomem