Mascarpone roláda s banánem

Asi nejjednodušší krém, jaký existuje. Dlouho jsem hledala odlehčenou verzi krému, nechtěla jsem už připravovat ty těžké máslové krémy, kterými se plní dorty a konečně jsem ji našla. Mascarpone krém je opravdu velmi jemný, ne těžké, je přitom velmi jednoduchý na přípravu a drží dokonale. Samozřejmě, pokud je dobře vychlazený. Plním ním i dorty, řezy, rolády a dokonce jsem tento krém vrstvila i do sklenic s piškoty. Autor: Marta

Přidal:Marta Mlyn, 12.3.2018
Kategorie: Moučníky
Mascarpone roláda s banánem

Suroviny

Těsto:
5 ksvajíčka
5 PLkr. cukr
1 PLvlažná voda
6 PLpolohrubá mouka
1 PLkakao
1/2 bal.prášek do pečiva
Náplň:
500 gmascarpone
4 PLmoučkový cukr (podle chuti)
1 ksvanilkový cukr
250 mlšlehačka
3 ksbanány

Postup přípravy

  1. Celá vajíčka, cukr, vodu spolu vyšleháme. Prosátou mouku, kakao, prášek do pečiva ručně zamícháme.
  2. Dám na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Peču na 180 stupňů cca 15-20 min. Ještě teplé těsto stočím i s papírem. Nechám odstát cca 10 min., rozvinu, stáhnu papír a nechám zcela vychladnout.
  4. Náplň:
    Mascarpone s cukrem a vanilkovým cukrem vymícháme.
  5. Vyšlehám šlehačku a přidám ke mascarpone, promíchám.
  6. Namažu na těsto, pokladu banány a stočím. Namažu krémem a nechám ztuhnout v chladničce. Nakonec ozdobím čokoládou.