NejRecept.cz Dezerty Bublaniny Máslová jahodová bublanina podle mamičky
Máslová jahodová bublanina podle mamičky
Recept Máslová jahodová bublanina podle mamičky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Tak ještě ze zbytků domácích jahod, aby se neřeklo, že jsem nedělala žádný jahodový koláček. Pokud jahodový, tak jednoznačně bublanina. Je to nejjednodušší recept na bublaninu, jaký dělávala ještě moje mamka. Máte ji hotovou za půl hodinku, i s umytím nádobí. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   23.6.2017

Máslová jahodová bublanina podle mamičky

Tak ještě ze zbytků domácích jahod, aby se neřeklo, že jsem nedělala žádný jahodový koláček. Pokud jahodový, tak jednoznačně bublanina. Je to nejjednodušší recept na bublaninu, jaký dělávala ještě moje mamka. Máte ji hotovou za půl hodinku, i s umytím nádobí. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny
120 g
másla, změklého + na vymazání formy
220 g
moučkového cukru
4 ks
vejce, žloutky a bílky zvlášť
400 ml
vlažného mléka
600 g
polohrubé mouky
špetka
soli
1 sáček
kypřicího prášku
500 g
čerstvých jahod, odstopkovaných
hrubá mouka na vysypání formy
moučkový cukr na poprášení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Máslo utřete v robotu s cukrem a žloutky do světlé hmoty. Pak přimíchejte vlažné mléko a polovinu prosáté mouky.
  2. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh. Zbytek mouky prosijte s kypřicím práškem a přidejte k těstu do robotu. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.
  3. Plech s vyšším okrajem, zapékací misku či dortovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte polovinu těsta a poklaďte polovinou jahod, zalijte druhou půlkou těsta a poklaďte zbylými jahodami.
  4. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 45 minut nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Před podáváním pocukrujte.
  5. NĚCO NAVÍC: Když jahody obalíte ve dvou lžících hrubé mouky, nebudou se během pečení propadávat do těsta.

Můj blog: Vaření s Tomem

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář