Máslové kynuté MINI pečivo
Vynikající máslové pečivo. Klasické rohlíky se mohou skrýt před touto dobrůtkou. Těsto je opravdu velmi jemné a po upečení je doslova jako pavučinka. Pracuje se s ním skvěle, vůbec se nelepí a pěkně se dá tvarovat. Já jsem dělala válečky, ale fantazii se meze nekladou. Vyzkoušejte i jiné. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
300 ghladká mouka
135 mlmléka
1 ksvejce
2 lžícekr. cukr
1/2 lžičkysůl
12 gčerstvé droždí
60 gmáslo
- Mléko ohřejeme, přidáme cukr a promícháme, aby se rozpustil. Přidáme čerstvé droždí a necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme 2 hodiny kynout.
- Upečené zakryjeme bavlněnou utěrkou a necháme vychladnout.
KOMENTÁŘE K RECEPTU