Máslové kynuté MINI pečivo

Vynikající máslové pečivo. Klasické rohlíky se mohou skrýt před touto dobrůtkou. Těsto je opravdu velmi jemné a po upečení je doslova jako pavučinka. Pracuje se s ním skvěle, vůbec se nelepí a pěkně se dá tvarovat. Já jsem dělala válečky, ale fantazii se meze nekladou. Vyzkoušejte i jiné. Autor: Triniti

Přidal:, 11.5.2016
Kategorie: Rohlíky, Pečivo
Recept Máslové kynuté MINI pečivo

Suroviny

300 ghladká mouka
135 mlmléka
1 ksvejce
2 lžícekr. cukr
1/2 lžičkysůl
12 gčerstvé droždí
60 gmáslo

Postup přípravy

  1. Mléko ohřejeme, přidáme cukr a promícháme, aby se rozpustil. Přidáme čerstvé droždí a necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme 2 hodiny kynout.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Vykynuté těsto rozválíme na hrubší plát, který potřeme měkkým máslem, nakrájíme na menší obdélníky. Každý kousek srolujeme.
  3. Poklademe je na papírem vyložený plech na pečení nebo tukem vymastíme a necháme je na plechu kynout ještě půl hodinu.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Po půl hodině je pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 st. cca 25 minut. Ještě před pečením vrch potřete máslem, budou křupavější.
  5. Upečené zakryjeme bavlněnou utěrkou a necháme vychladnout.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce