NejRecept.cz Pečivo Pagáče Máslové pagáče
Máslové pagáče
Recept Máslové pagáče
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   1.2.2015

Máslové pagáče

Jemné bramborové těsto a chuť neodolatelná. Vynikající máslové pagáče z bramborového těsta. Mňamka! Autor: Jaja

40 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
800 g
polohrubá mouka
1 ks
vejce
1 lžička
sůl
50 g
čerstvé droždí
100 ml
slunečnicový olej
300 g
vařené brambory
250 g
máslo
300 ml
mléka
1 lžička
kr. cukr
1 ks
vejce pro mazání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Droždí si přidáme do mléka, přidáme i kr. cukr a 1 lžíci mouky. Necháme si tuto hmotu nakynout - připravíme si kvásek.
  2. Uvařené brambory si očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mouku, měkké máslo, vajíčko, sůl, olej, připravený kvásek a zpracujeme hladké těsto. Necháme na teplém místě nakynout cca půl hodinu.
  3. Následně těsto rozválíme a preložíme na polovinu - znovu necháme na půl hodinu nakynout. Opakujeme to 2x.
  4. Když nám těsto naposled nakyne, vykrajujeme si z něj kolečka a vrch si ozdobíme mřížkou (mřížka na brambory při přípravě bramborového salátu). Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů pěkně do zlata, asi 25 min. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář