Máslové pagáče
Jemné bramborové těsto a chuť neodolatelná. Vynikající máslové pagáče z bramborového těsta. Mňamka! Autor: Jaja
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
800 gpolohrubá mouka
1 ksvejce
1 lžičkasůl
50 gčerstvé droždí
100 mlslunečnicový olej
300 gvařené brambory
250 gmáslo
300 mlmléka
1 lžičkakr. cukr
1 ksvejce pro mazání
- Droždí si přidáme do mléka, přidáme i kr. cukr a 1 lžíci mouky. Necháme si tuto hmotu nakynout - připravíme si kvásek.
- Uvařené brambory si očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mouku, měkké máslo, vajíčko, sůl, olej, připravený kvásek a zpracujeme hladké těsto. Necháme na teplém místě nakynout cca půl hodinu.
- Následně těsto rozválíme a preložíme na polovinu - znovu necháme na půl hodinu nakynout. Opakujeme to 2x.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Maslové pagáče.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Butter-Pogatschen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Vajas pogácsa.
KOMENTÁŘE K RECEPTU