Máslový broskvový koláček

Jahody, třešně, meruňky jsem už ze zahrady spotřebovala a tak přišly na řadu i broskve. Bylo jich jen pár na stromě, tak jsem je spotřebovala do našeho oblíbeného máslového koláčku. Autor: Mineralka

Přidal:, 31.7.2019
Kategorie: Buchty, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Broskve
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Máslový broskvový koláček

Suroviny

375 gmáslo
600 mlcukr
300 mlvoda
2 PL(kopcovité lžíce) kakao
6 ksvejce
600 mlpolohrubá mouka
1,5 bal.prášek do pečiva
1 bal.vanilkový cukr
broskve
čokoládová poleva
kokos

Postup přípravy

  1. Základ je roztát 375 g másla s cukrem a vodou, přidat kakao, nechat sevřít a odebrat z toho 3 dcl.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Do zbylé šťávy přidat 6 ks vajec, 6 dcl polohrubé mouky, 1 a 1/2 prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr. Zamícháme metličkou a vzniklé těsto vylijeme do hlubokého plechu vymazaného a vysypaného moukou.
  3. Navrch poklademe broskve nakrájené na plátky. Upečeme při teplotě 200 st. cca 30 minut.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Horké, upečené těsto zalijeme 3 dcl šťávy, kterou jsme si odebrali. Posypeme kokosem, případně pocákáme čokoládou.