Maso po burgundsku

Netradiční název (podle vína), ale u nás doma tradiční jídlo. S receptem bych se chtěla podělit. Je to vynikající dobrota, kterou můžete podávat s čerstvým křupavým chlebem nebo i s knedlíkem. Já to mám ráda dokonce i bez přílohy, jen tak. Určitě doporučuji vyzkoušet, nemějte obavy ... alkohol se během pečení vypaří, takže se ani neopijete :D Autor: LuckaZubata

Přidal:, 5.2.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Maso po burgundsku

Suroviny

600 gvepřového na kostky
1 kscibuli
15 dkganglické slaniny
3-4 stroužkyčesneku
50 grajského protlaku
1 ksmasox
20 dkgmrkve
15 dkgžampionů
300 mlčerveného burgundského vína
sůl, pepř, tymián
bobkový list
plátek másla
jíška

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky, přidáme sůl, pepř, bobkový list a necháme odležet v lednici.
  2. Na oleji osmažíme cibulku, slaninu do křupava. Přidáme česnek, maso, orestujeme. Přidáme protlak, masox, zalijeme 1 l vody a necháme asi 1h dusit.
  3. Poté přidáme mrkev na kolečka, víno, tymián a dusíme do měkka.
  4. Na pánvičce rozpustíme máslo a osmahneme pokrájené žampiony, které vmícháme k masu. Vmícháme jíšku, dochutíme solí, pepřem. Dobrou chuť :)