Koblihy na všechny způsoby jsou oblíbenou sladkostí nejenom Čechů, ale v různých variantách se vyskytují všude po světě. Jestli vás již tradiční recept na koblihy omrzel, máte ho v malíku nebo prostě jen chcete experimentovat v kuchyni, vyzkoušejte koblihy zaplétané.
Koblihy na všechny způsoby jsou oblíbenou sladkostí nejenom Čechů, ale v různých variantách se vyskytují všude po světě. Jestli vás již tradiční recept na koblihy omrzel, máte ho v malíku nebo prostě jen chcete experimentovat v kuchyni, vyzkoušejte koblihy zaplétané.
Jak připravit zaplétané koblihy
Zaplétané koblihy nejsou nijak náročné. K jejich přípravě budete potřebovat klasické kynuté těsto na koblihy. Po jeho vykynutí z něj uválíte kolečka, z těch pak tenké hady a následně upletete jednoduché copánky, které usmažíte ve vyšší vrstvě oleje a po usmažení posypete cukrem a skořicí nebo třeba naplníte marmeládou.
Při zaplétání myslete na to, že ještě nakynou. Dělejte je proto raději menší a buďte precizní při utahování.
Zaplétané koblihy se dají samozřejmě naplnit také marmeládou, Nutellou nebo pomazat tvarohem, vaší oblíbenou pomazánkou či namočit do čokolády po vzoru churros.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě