Koblihy na všechny způsoby jsou oblíbenou sladkostí nejenom Čechů, ale v různých variantách se vyskytují všude po světě. Jestli vás již tradiční recept na koblihy omrzel, máte ho v malíku nebo prostě jen chcete experimentovat v kuchyni, vyzkoušejte koblihy zaplétané.
Jak připravit zaplétané koblihy
Zaplétané koblihy nejsou nijak náročné. K jejich přípravě budete potřebovat klasické kynuté těsto na koblihy. Po jeho vykynutí z něj uválíte kolečka, z těch pak tenké hady a následně upletete jednoduché copánky, které usmažíte ve vyšší vrstvě oleje a po usmažení posypete cukrem a skořicí nebo třeba naplníte marmeládou.
Při zaplétání myslete na to, že ještě nakynou. Dělejte je proto raději menší a buďte precizní při utahování.
Zaplétané koblihy se dají samozřejmě naplnit také marmeládou, Nutellou nebo pomazat tvarohem, vaší oblíbenou pomazánkou či namočit do čokolády po vzoru churros.
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě
Každý den tipy na chutný chod pro celou rodinu