Medová srdíčka pocákaná čokoládou

Přidal: Petra H, 11.10.2017
Kategorie: Sváteční pečení, Perníčky, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Medové zákusky u nás doma přilákají i souseda. Vždy když peču, voní to až za humna. Perníčky zdobím pouze čokoládovou polevou, kterou rovnoměrně stříkám přes cukrářský sáček na každý perník stejně. Plním je ořechovou nádivku s chutí rumu (pokud je budou papat děti, přidejte pouze rumové aroma, aby se neopily) :))) Skladujeme je v papírové nebo hliníkové krabičce, aby nevyschla.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Petra H, 11.10.2017
Kategorie: Sváteční pečení, Perníčky, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
SUROVINY
Suroviny:
400 ghladké mouky
110 gcukr moučka
70 gtuku
1 ksvejce
2 lžícemedu
1 lžičkamleté skořice
1 lžičkaperníkového koření
1 lžičkajedlé sody
Náplň:
150 gstrouhaného perníku
hrstmletých ořechů
1 lžícekakaa
2 lžícemedu
4 lžícemarmelády
5 lžicrumu (podle potřeby i více)
- Náplň připravíme zcela jednoduše. Smícháme všechny uvedené suroviny v misce a necháme odpočívat stranou. Nádivku připravujeme až na další den jako těsto.
- Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet.
- Těsto vyválíme a vykrajujeme srdíčka. Dáváme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.
- Pečeme na 180 st. dozlatova.
- Vychladlá srdíčka slepujeme perníkovou náplní.
- Nakonec je pocákáme čokoládou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Medové srdiečka postriekané čokoládou.
KOMENTÁŘE K RECEPTU