Medová srdíčka pocákaná čokoládou

Recept Medová srdíčka pocákaná čokoládou
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Medové zákusky u nás doma přilákají i souseda. Vždy když peču, voní to až za humna. Perníčky zdobím pouze čokoládovou polevou, kterou rovnoměrně stříkám přes cukrářský sáček na každý perník stejně. Plním je ořechovou nádivku s chutí rumu (pokud je budou papat děti, přidejte pouze rumové aroma, aby se neopily) :))) Skladujeme je v papírové nebo hliníkové krabičce, aby nevyschla.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Suroviny:

400 ghladké mouky
110 gcukr moučka
70 gtuku
1 ksvejce
2 lžícemedu
1 lžičkamleté skořice
1 lžičkaperníkového koření
1 lžičkajedlé sody

Náplň:

150 gstrouhaného perníku
hrstmletých ořechů
1 lžícekakaa
2 lžícemedu
4 lžícemarmelády
5 lžicrumu (podle potřeby i více)

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Náplň připravíme zcela jednoduše. Smícháme všechny uvedené suroviny v misce a necháme odpočívat stranou. Nádivku připravujeme až na další den jako těsto.
  2. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet.
  3. Těsto vyválíme a vykrajujeme srdíčka. Dáváme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.
  4. Pečeme na 180 st. dozlatova.
  5. Vychladlá srdíčka slepujeme perníkovou náplní.
  6. Nakonec je pocákáme čokoládou.

     

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit