NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Perníčky Medová srdíčka pocákaná čokoládou
Medová srdíčka pocákaná čokoládou
Recept Medová srdíčka pocákaná čokoládou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   11.10.2017

Medová srdíčka pocákaná čokoládou

Medové zákusky u nás doma přilákají i souseda. Vždy když peču, voní to až za humna. Perníčky zdobím pouze čokoládovou polevou, kterou rovnoměrně stříkám přes cukrářský sáček na každý perník stejně. Plním je ořechovou nádivku s chutí rumu (pokud je budou papat děti, přidejte pouze rumové aroma, aby se neopily) :))) Skladujeme je v papírové nebo hliníkové krabičce, aby nevyschla.

Suroviny

Suroviny:

400 g
hladké mouky
110 g
cukr moučka
70 g
tuku
1 ks
vejce
2 lžíce
medu
1 lžička
mleté skořice
1 lžička
perníkového koření
1 lžička
jedlé sody

Náplň:

150 g
strouhaného perníku
hrst
mletých ořechů
1 lžíce
kakaa
2 lžíce
medu
4 lžíce
marmelády
5 lžic
rumu (podle potřeby i více)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Náplň připravíme zcela jednoduše. Smícháme všechny uvedené suroviny v misce a necháme odpočívat stranou. Nádivku připravujeme až na další den jako těsto.
  2. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet.
  3. Těsto vyválíme a vykrajujeme srdíčka. Dáváme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.
  4. Pečeme na 180 st. dozlatova.
  5. Vychladlá srdíčka slepujeme perníkovou náplní.
  6. Nakonec je pocákáme čokoládou.

     

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář