Medová srdíčka pocákaná čokoládou

Medové zákusky u nás doma přilákají i souseda. Vždy když peču, voní to až za humna. Perníčky zdobím pouze čokoládovou polevou, kterou rovnoměrně stříkám přes cukrářský sáček na každý perník stejně. Plním je ořechovou nádivku s chutí rumu (pokud je budou papat děti, přidejte pouze rumové aroma, aby se neopily) :))) Skladujeme je v papírové nebo hliníkové krabičce, aby nevyschla.

Recept Medová srdíčka pocákaná čokoládou

Suroviny

Suroviny:
400 ghladké mouky
110 gcukr moučka
70 gtuku
1 ksvejce
2 lžícemedu
1 lžičkamleté skořice
1 lžičkaperníkového koření
1 lžičkajedlé sody
Náplň:
150 gstrouhaného perníku
hrstmletých ořechů
1 lžícekakaa
2 lžícemedu
4 lžícemarmelády
5 lžicrumu (podle potřeby i více)

Postup přípravy

  1. Náplň připravíme zcela jednoduše. Smícháme všechny uvedené suroviny v misce a necháme odpočívat stranou. Nádivku připravujeme až na další den jako těsto.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet.
  3. Těsto vyválíme a vykrajujeme srdíčka. Dáváme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Pečeme na 180 st. dozlatova.
  5. Vychladlá srdíčka slepujeme perníkovou náplní.Tip: Jahodový džem bez chemie
  6. Nakonec je pocákáme čokoládou.