Medové řezy
Velmi chutný koláč, který si připravíte snadno a rychle. Jednoduché medové těsto, s kterým se pracuje velmi jednoduše. Medových dezertů jsem se velmi bála, vždycky jsem si myslela, že po upečení je nutné nechat koláč stát, aby zcela změkl a byl k jídlu, ale tento je měkký hned po upečení a na druhý den nezůstane ani kousek :) I ten krém je vynikající, lahodný a celý koláč se na jazyku doslova rozplývá :) Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto:
50 gmáslo
2 lžícemed
180moučkový cukr
2 ksvejce
2 lžícekakao
450 ghladká mouka
1 lžičkaprášek do pečiva
1 lžičkaskořice
špetka soli
Krém:
3 bal.vanilkový pudink
1 lžícehladká mouka
600 mlmléka
300 mlsmetana
200 gmáslo
1 kszakysaná smetana
100 gmoučkový cukr
- Nad párou si rozpustíme máslo, přidáme med, cukr, vajíčka a kakao. Vymícháme.
- Mouku si smícháme s práškem do pečiva, přidáme špetku soli a skořici a přidáme ji do vychladlé směsi, kterou jsme si vymíchali nad párou.
- Zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 3 části a necháme odpočívat 30 minut.
- Následně je vyválíme na pláty velké 30 x 20 cm a upečeme je při teplotě 180 stupňů cca 10 minut.
- Uvaříme si pudinkový krém. Pudinkové prášky si smícháme s moukou a uvaříme je v mléce, do kterého jsme přidali i smetanu.
- Máslo s cukrem vymícháme do pěny a postupně přidáváme vychladlé pudinky a zakysanú smetanu. Vymícháme do hlada.
KOMENTÁŘE K RECEPTU