NejRecept.cz Dezerty Moučníky Medové řezy
Medové řezy
Recept Medové řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   20.12.2014

Medové řezy

Velmi chutný koláč, který si připravíte snadno a rychle. Jednoduché medové těsto, s kterým se pracuje velmi jednoduše. Medových dezertů jsem se velmi bála, vždycky jsem si myslela, že po upečení je nutné nechat koláč stát, aby zcela změkl a byl k jídlu, ale tento je měkký hned po upečení a na druhý den nezůstane ani kousek :) I ten krém je vynikající, lahodný a celý koláč se na jazyku doslova rozplývá :) Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

50 g
máslo
2 lžíce
med
180
moučkový cukr
2 ks
vejce
2 lžíce
kakao
450 g
hladká mouka
1 lžička
prášek do pečiva
1 lžička
skořice
špetka soli

Krém:

3 bal.
vanilkový pudink
1 lžíce
hladká mouka
600 ml
mléka
300 ml
smetana
200 g
máslo
1 ks
zakysaná smetana
100 g
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nad párou si rozpustíme máslo, přidáme med, cukr, vajíčka a kakao. Vymícháme.
  2. Mouku si smícháme s práškem do pečiva, přidáme špetku soli a skořici a přidáme ji do vychladlé směsi, kterou jsme si vymíchali nad párou.
  3. Zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 3 části a necháme odpočívat 30 minut.
  4. Následně je vyválíme na pláty velké 30 x 20 cm a upečeme je při teplotě 180 stupňů cca 10 minut.
  5. Uvaříme si pudinkový krém. Pudinkové prášky si smícháme s moukou a uvaříme je v mléce, do kterého jsme přidali i smetanu.
  6. Máslo s cukrem vymícháme do pěny a postupně přidáváme vychladlé pudinky a zakysanú smetanu. Vymícháme do hlada.
  7. Můžeme vrstvit. Na plát těsta natřeme nádivku a opakujeme to ještě dva krát. Vrch posypeme moučkovým cukrem. Necháme odpočívat, nejlépe přes noc, aby pláty těsta změkly. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář