NejRecept.cz Dezerty Moučníky Medové řezy s ořechy a čokoládou
Medové řezy s ořechy a čokoládou
Recept Medové řezy s ořechy a čokoládou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Fantastické medové těsto, ořechová nádivka a glazura z čokolády. Máte rádi medové zákusky? Já je doslova miluji. Mám problém se rozdělit s posledním kouskem, proto tento koláček dělávám z dvojité dávky. Nikdy bych neřekla, že nějaký koláček mě tak chuťově ohromí jako medový řez na různé způsoby. Dělávám i s oříšky, i s mandlemi a dokonce i s kondenzovaným mlékem. Autor: Jaja

Jaja79    ·   22.4.2015

Medové řezy s ořechy a čokoládou

Fantastické medové těsto, ořechová nádivka a glazura z čokolády. Máte rádi medové zákusky? Já je doslova miluji. Mám problém se rozdělit s posledním kouskem, proto tento koláček dělávám z dvojité dávky. Nikdy bych neřekla, že nějaký koláček mě tak chuťově ohromí jako medový řez na různé způsoby. Dělávám i s oříšky, i s mandlemi a dokonce i s kondenzovaným mlékem. Autor: Jaja

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

1 ks
vejce
150 g
moučkový cukr
30 g
máslo
1/2 lžičky
jedlá soda
2 lžíce
med
3 lžíce
mléko
400 g
hladká mouka
3 lžíce
kakao

Krém:

1 ks
vejce
2 lžíce
hladká mouka
100 g
kr. cukr
300 ml
mléka
300 g
máslo
mleté vlašské ořechy

Glazura:

50 g
čokoláda
50 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto:
    Všechny suroviny kromě mouky a kakaa smícháme v hrnci a na mírném ohni zahřejeme, dokud hmota dostane jantarovou barvu. Odstraníme z ohně, přidáme mouku a kakao a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 7 stejných částí. Každou část rozválíme na plát silný cca 4-5 mm a upečeme na plechu, který jsme vystlali papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů pár minut. Upečené těsta vyjmeme a vlhkým hadříkem odstraníme přebytečnou mouku, která zůstala na vrchu. Necháme vychladnout.
  2. Náplň:
    Vajíčko smícháme s cukrem, přidáme mouku a postupně za stálého míchání přiléváme mléko. Mícháme důkladně, abychom neměli hrudky. Hmotu vaříme ve vodní lázni, dokud nebude hustá. Máslo utřeme do pěny, přidáme po lžících vychladlou hmotu.
  3. Glazura:
    Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni spolu s máslem.
  4. Vrstvení:
    Každý plát potřeme připravenou nádivkou, posypeme vlašskými ořechy, položíme druhý plát těsta, znovu naneseme nádivku a mleté ​​vlašské ořechy. Pokračujeme až po položení posledního plátu těsta. Na vrch navrstvíme čokoládovou glazuru.
  5. Krájíme ostrým nožem a podáváme. Dobrou chuť :)
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář