Těsto: všechny suroviny na trubičky zpracujeme na hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu asi hodinu odpočinout. Pak prohněteme a rozválíme na tenko, asi 2 mm, vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm. Trubičky potřeme máslem a natáčíme vykrojené kolečka. Upečeme při teplotě 180 ° C. Hned po vytažení z trouby je stáhneme, nakolik později by se lámaly.
Náplň: 300 g krystalového cukru zkaramelizujeme, zalijeme šlehačkovou smetanou a mícháme dokud se karamel nerozpustí. Odložíme, občas promícháme, dokud nezhoustne. Mléko uvaříme se Zlatým klasem/pudinkem a vanilkovým cukrem a necháme vychladnout.
Máslo pokojové teploty vyšleháme, přidáme po trošce vychladlý pudink a karamel. Vyšleháme na hladký krém.
Konce trubiček namáčíme do čokoládové polevy a necháme ztuhnout. Nádivku naplníme do cukr. kapsy a plníme připravené trubičky. Třeba je udělat trochu v předstihu, aby změkly. Dobrou chuť!
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé kuchařky - Blažena Sadovská
Nechápu negativní hodnocení, dnes jsme pekli a vynikající. Krém nemá chybu. Děkujem za recept.