Medový krémeš

Přidal: Marta Mlyn, 31.1.2017
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Tento koláček je již takovou klasikou u nás doma na svátky nebo na oslavy, pokud někdo slaví narozeniny nebo svátek. No co může být lepší než tento koláček? Jednoznačně nic, ale ještě by se dal počítat i punčový, ale tento je o trochu lepší. Dvě medové těsta, uvnitř chutný vanilkový krém a vrch bohatě posypaný moučkovým cukrem. Už jen počkat, dokud trochu postojí, aby medové pláty změkly a je hotovo. Autor: Marta M.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Marta Mlyn, 31.1.2017
SUROVINY
Těsto:
300 ghladká mouka
50 gmáslo
100 gmoučkový cukr
1 lžičkujedlá soda
1 PLmed
2 ksvejce
Náplň:
1 lmléko
3 PLhrubá mouka
2 bal.zlatý klas nebo vanilkový pudink
1 bal.vanilkový cukr
150 gmoučkový cukr
250 gmáslo
- Ze surovin na těsto vypracujeme kuličku, kterou rozdělíme na 2 části a vyválíme na pracovní desce.
- Pláty upečeme na opačné straně plechu při teplotě 180 stupňů dozlatova. Pečení netrvá dlouho, tak si troubu sledujte, aby vám pláty nestvrdli.
- Ze surovin na krém uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Po vychladnutí mixérem vyšleháme spolu s máslem do hladkého krému.
- Krém naneseme na upečený plát těsta, zakryjeme ho druhým plátem a necháme v lednici stát minimálně přes noc.
- Před podáváním vrch posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Medový krémeš.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Miodownik.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Honig-Cremeschnitten an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Mézes krémes.
KOMENTÁŘE K RECEPTU