NejRecept.cz Část dne Oběd Medový krémeš
Medový krémeš
Recept Medový krémeš
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Marta Mlyn

Tento koláček je již takovou klasikou u nás doma na svátky nebo na oslavy, pokud někdo slaví narozeniny nebo svátek. No co může být lepší než tento koláček? Jednoznačně nic, ale ještě by se dal počítat i punčový, ale tento je o trochu lepší. Dvě medové těsta, uvnitř chutný vanilkový krém a vrch bohatě posypaný moučkovým cukrem. Už jen počkat, dokud trochu postojí, aby medové pláty změkly a je hotovo. Autor: Marta M.

Marta Mlyn    ·   31.1.2017

Medový krémeš

Tento koláček je již takovou klasikou u nás doma na svátky nebo na oslavy, pokud někdo slaví narozeniny nebo svátek. No co může být lepší než tento koláček? Jednoznačně nic, ale ještě by se dal počítat i punčový, ale tento je o trochu lepší. Dvě medové těsta, uvnitř chutný vanilkový krém a vrch bohatě posypaný moučkovým cukrem. Už jen počkat, dokud trochu postojí, aby medové pláty změkly a je hotovo. Autor: Marta M.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

300 g
hladká mouka
50 g
máslo
100 g
moučkový cukr
1 lžičku
jedlá soda
1 PL
med
2 ks
vejce

Náplň:

1 l
mléko
3 PL
hrubá mouka
2 bal.
zlatý klas nebo vanilkový pudink
1 bal.
vanilkový cukr
150 g
moučkový cukr
250 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze surovin na těsto vypracujeme kuličku, kterou rozdělíme na 2 části a vyválíme na pracovní desce.
  2. Pláty upečeme na opačné straně plechu při teplotě 180 stupňů dozlatova. Pečení netrvá dlouho, tak si troubu sledujte, aby vám pláty nestvrdli.
  3. Ze surovin na krém uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Po vychladnutí mixérem vyšleháme spolu s máslem do hladkého krému.
  4. Krém naneseme na upečený plát těsta, zakryjeme ho druhým plátem a necháme v lednici stát minimálně přes noc.
  5. Před podáváním vrch posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář