Medvídkový mrkvový dort Pedro

Dá se péct i zdravěji. Mrvkové těsto je zaručeně nejlepší těsto, jaké jsem dělala, co se týče zeleninového složení. Zkoušela jsem už i s cuketou, s okurkou, s dýní, ale nakonec jsem se stále vrátila k mrkvi. Těsto je měkké, šťavnaté a nadýchané. S krémem ze smetanového sýra a s jemnou chutí po javorovém sirupu je to neodolatelná pochoutka. Autor: Anna

Přidal:, 21.7.2018
Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Zdravé dezerty, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Medvídkový mrkvový dort Pedro

Suroviny

Korpus:
240 gpolohrubé mouky
7 ksmrkví
3 ksvejce
180 gtřtinového cukru
1 lžičkajavorového sirupu
200 mloleje
1,5 lžičkykypřící sody
1,5 lžičkyprášku do pečiva
špetkasoli
1 lžičkaskořice
Krém:
600 gsmetanového sýru (typ lučina)
150 gcukru moučka
120 gmásla
3 druhypotravinářského barviva
1 lžičkajavorového sirupu
trochacitronové šťávy
Ozdoba:
2 balenímedvídci Pedro Tutti Frutti

Postup přípravy

  1. Nejdříve vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a sirupem. Zvlášť si promíchejte všechny suché přísady (mouku, sodu, kypřící prášek, sůl a skořici) a přidejte k vaječné směsi. Pak postupně zašlehejte i olej a nakonec vmíchejte mrkev. Těsto nalijte do vymazané dortové formy o průměru 18 cm a pečte přibližně hodinu na 180°C.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Během pečení korpusu dohladka vyšlehejte změklé máslo s cukrem, sirupem a lučinou. Přidejte dle chuti citronovou šťávu. Krém poté rozdělte do čtyř misek v poměru 2:1:1:1. Misku s dvojnásobně větším množstvím krému dejte stranou - použijete ji pak k potření vrchní části dortu a boků. Zbylý krém v jednotlivých miskách postupně obarvěte třemi různými potravinářskými barvami.
  3. Po upečení nechte korpus vychladnout, pak ho třikrát podélně rozřízněte. Jednotlivá patra namažte barevnými krémy, a poté celý dort potřete ze všech stran neobarveným krémem. Nakonec ho celý ozdobte medvídky Pedro Tutti Frutti podle své fantazie a nechte vychladit v lednici aspoň 3-4 hodiny.  Dobrou chuť!Tip: Jahodový džem bez chemie