NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Laskonky Milionové ořechové laskonky, které chutnají tak fantasticky, že je budete dělat na všechny svátky
Milionové ořechové laskonky, které chutnají tak fantasticky, že je budete dělat na všechny svátky
Recept Milionové ořechové laskonky, které chutnají tak fantasticky, že je budete dělat na všechny svátky
Foto: Karambola

Laskonky jsou výborné, jemné, ořechové jsou bezva. Jsou vhodné pro slavnostní příležitosti.

Karambola Karambola    ·   29.3.2023

Milionové ořechové laskonky, které chutnají tak fantasticky, že je budete dělat na všechny svátky

Laskonky jsou výborné, jemné, ořechové jsou bezva. Jsou vhodné pro slavnostní příležitosti.

25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

SUROVINY NA 25 PORCÍ:

6 ks
bílky
300 g
krystalový cukr jemný
100 g
moučkový cukr
2 lžíce
polohrubá mouka
160 g
mleté vlašské ořechy

Náplň:

200 g
moučkový cukr
50 ml
káva zrnková mletá uvařená
50 ml
mléko
20 g
hladká mouka
1 bal.
vanilkový cukr DrOetker
250 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Ořechový sníh: bílky vyšleháme s krystalovým cukrem nad párou do pěny. Odstavíme a po mírném vychladnutí zamícháme moučkový cukr, mleté ořechy a polohrubou mouku.
  2. Plech vyložíme papírem a pomocí formy vytvoříme laskonky tak, že do otvorů pomocí lžíce dáme hromádky sněhu, uhladíme a dáme sušit do předem vyhřáté trouby. Já jsem sušila při 100 ° C, asi 30 minut. Necháme je vychladnout a plníme.
  3. Náplň: 4 polévkové lžíce cukru zkaramelizujeme, přidáme přecezenou zrnkovou kávu (50 ml), mouku rozmíchanou v 50 ml mléka a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout. Občas promícháme.
  4. Máslo pokojové teploty vyšleháme se zbylým cukrem pomocí elektrického šlehače a po částech přidáváme vychladlou kaši. Vyšleháme na hladký krém.
  5. Nádivku dáme do cukrářského sáčku a spojujeme po dvě usušené laskonky. Dobrou chuť!

Laskonky můžete naplnit i jiným oblíbeným krémem dle chuti

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Blažena Sadovská

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář