Mletý holandský řízek s bramborovou kaší

Přidal: Danula Vašíčková, 30.4.2020
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd, Část dne, Večeře
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Kuba moc rád pomáhá v kuchyni... Tedy, abych to upřesnila, Kuba moc rád pomáhá v kuchyni tehdy, když je šance přitom ochutnávat, olizovat a ukusovat suroviny nachystané k použití při vaření. Takže včera dobrovolně strouhal sýr. Tipla bych si, že asi čtvrtina se "vypařila"... Autor: Danula
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 30.4.2020
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd, Část dne, Večeře
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Maso:
cca 1 kgvepřového masa (já koupila vepřovou plec)
400 gstrouhaného tvrdého sýra (dala jsem uzený Eidam)
1 ksvejce
1 ksrohlík (na kolečka)
asi 2 lžícemléka
hrstsekané petrželky
sůl (opatrně, sýr bývá hodně slaný)
mletý pepř
strouhanka na zahuštění
- Maso a rohlík pomeleme na masovém mlýnku (použila jsem jemnější matrici "8"), přidáme mléko, vejce, sýr, petrželku, sůl a pepř a důkladně promícháme.
- Nakonec přisypáváme jen tolik strouhanky, aby vznikla kompaktní směs.
- Já dala přes noc do lednice, abych mohla v rychlosti druhý den před polednem pokračovat.
- Ze směsi tvoříme placičky, obalujeme v trojobalu a pečeme ve vyšší vrstvě tuku hodně zvolna, aby se pěkně propekly.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Hackfleisch-Schnitzel nach Holländer Art mit Kartoffelbrei an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Rántott darált húsos falatkák.
KOMENTÁŘE K RECEPTU