NejRecept.cz Maso Vepřové maso Mletý holandský řízek s bramborovou kaší
Mletý holandský řízek s bramborovou kaší
Recept Mletý holandský řízek s bramborovou kaší
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Kuba moc rád pomáhá v kuchyni... Tedy, abych to upřesnila, Kuba moc rád pomáhá v kuchyni tehdy, když je šance přitom ochutnávat, olizovat a ukusovat suroviny nachystané k použití při vaření. Takže včera dobrovolně strouhal sýr. Tipla bych si, že asi čtvrtina se "vypařila"... Autor: Danula

Danula Vašíčková    ·   30.4.2020

Mletý holandský řízek s bramborovou kaší

Kuba moc rád pomáhá v kuchyni... Tedy, abych to upřesnila, Kuba moc rád pomáhá v kuchyni tehdy, když je šance přitom ochutnávat, olizovat a ukusovat suroviny nachystané k použití při vaření. Takže včera dobrovolně strouhal sýr. Tipla bych si, že asi čtvrtina se "vypařila"... Autor: Danula

25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Maso:

cca 1 kg
vepřového masa (já koupila vepřovou plec)
400 g
strouhaného tvrdého sýra (dala jsem uzený Eidam)
1 ks
vejce
1 ks
rohlík (na kolečka)
asi 2 lžíce
mléka
hrst
sekané petrželky
sůl (opatrně, sýr bývá hodně slaný)
mletý pepř
strouhanka na zahuštění
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Maso a rohlík pomeleme na masovém mlýnku (použila jsem jemnější matrici "8"), přidáme mléko, vejce, sýr, petrželku, sůl a pepř a důkladně promícháme.
  2. Nakonec přisypáváme jen tolik strouhanky, aby vznikla kompaktní směs.
  3. Já dala přes noc do lednice, abych mohla v rychlosti druhý den před polednem pokračovat.
  4. Ze směsi tvoříme placičky, obalujeme v trojobalu a pečeme ve vyšší vrstvě tuku hodně zvolna, aby se pěkně propekly.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář