Mramorová kuřecí roláda (šunka) s chutí česneku

Přidal: NejLucka, 29.12.2016
Kategorie: Uzeniny, Sváteční pečení, Kuřecí maso, Rolády, Slané rolády, Dezerty, Maso, Silvestr a Nový rok, Oběd, Chuťovky
Nahraj fotku a pochlub se
Chcete připravit na Silvestra něco originální a prudce jedlé? Vynikající domácí kuřecí roláda, kterou pokud nakrájíte na tenké plátky, víte podávat i jako základ pro chlebíčky nebo jednohubky. Jemná česneková chuť a pokud přidáte bylinky tak rozvoní během pečení celý byt. Postačí vám obyčejná hranatá forma nebo forma srnčího hřbetu a můžete se pustit do přípravy. Předejdete tak dlouhým frontám v řeznictvích a připravíte si chutnou domácí kuřecí "šunku". Určitě vyzkoušejte :)
Nahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 29.12.2016
Kategorie: Uzeniny, Sváteční pečení, Kuřecí maso, Rolády, Slané rolády, Dezerty, Maso, Silvestr a Nový rok, Oběd, Chuťovky
SUROVINY
- Kuřecí prsa očistíme, omyjeme a papírovým ubrouskem dobře vysušíme.
- Každý plátek nakrájíme na menší kousky, které dáme do misky, přidáme prolisovaný česnek, papriku, pepř, sůl a bylinky, které vám nejvíce chutnají.
- Přidáme práškovou želatinu a vše spolu dobře promícháme.
- Takto připravenou masu namačkáme do formy (pořádně přitlačte, abyste neměli žádnou vzduchovou bublinu).
- Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů cca 50 minut.
- Po upečení vyjmeme roládu z trouby, necháme vychladnout ve formě a zalijeme ji mlékem. Necháme v chladničce odpočívat 5-7 hodin, případně celou noc.
- Pak ji vyjmeme z formy a krájíme ostrým nožem. Dobrou chuť!
Zdroj: Vk