NejRecept.cz Dezerty Rolády Slané rolády Mramorová kuřecí roláda (šunka) s chutí česneku
Mramorová kuřecí roláda (šunka) s chutí česneku
Recept Mramorová kuřecí roláda (šunka) s chutí česneku
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vk

Chcete připravit na Silvestra něco originální a prudce jedlé? Vynikající domácí kuřecí roláda, kterou pokud nakrájíte na tenké plátky, víte podávat i jako základ pro chlebíčky nebo jednohubky. Jemná česneková chuť a pokud přidáte bylinky tak rozvoní během pečení celý byt. Postačí vám obyčejná hranatá forma nebo forma srnčího hřbetu a můžete se pustit do přípravy. Předejdete tak dlouhým frontám v řeznictvích a připravíte si chutnou domácí kuřecí "šunku". Určitě vyzkoušejte :)

NejLucka NejLucka    ·   29.12.2016

Mramorová kuřecí roláda (šunka) s chutí česneku

Chcete připravit na Silvestra něco originální a prudce jedlé? Vynikající domácí kuřecí roláda, kterou pokud nakrájíte na tenké plátky, víte podávat i jako základ pro chlebíčky nebo jednohubky. Jemná česneková chuť a pokud přidáte bylinky tak rozvoní během pečení celý byt. Postačí vám obyčejná hranatá forma nebo forma srnčího hřbetu a můžete se pustit do přípravy. Předejdete tak dlouhým frontám v řeznictvích a připravíte si chutnou domácí kuřecí "šunku". Určitě vyzkoušejte :)

Suroviny
700 g
kuřecí prsa
30 g
želatina
1 PL
mletá červená paprika
4 stroužky
česnek
sůl a pepř
bylinky podle chuti
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kuřecí prsa očistíme, omyjeme a papírovým ubrouskem dobře vysušíme.
  2. Každý plátek nakrájíme na menší kousky, které dáme do misky, přidáme prolisovaný česnek, papriku, pepř, sůl a bylinky, které vám nejvíce chutnají.
  3. Přidáme práškovou želatinu a vše spolu dobře promícháme.
  4. Takto připravenou masu namačkáme do formy (pořádně přitlačte, abyste neměli žádnou vzduchovou bublinu).
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů cca 50 minut.
  6. Po upečení vyjmeme roládu z trouby, necháme vychladnout ve formě a zalijeme ji mlékem. Necháme v chladničce odpočívat 5-7 hodin, případně celou noc.
  7. Pak ji vyjmeme z formy a krájíme ostrým nožem. Dobrou chuť!

Zdroj: Vk

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář