Mramorová kuřecí roláda (šunka) s chutí česneku

Chcete připravit na Silvestra něco originální a prudce jedlé? Vynikající domácí kuřecí roláda, kterou pokud nakrájíte na tenké plátky, víte podávat i jako základ pro chlebíčky nebo jednohubky. Jemná česneková chuť a pokud přidáte bylinky tak rozvoní během pečení celý byt. Postačí vám obyčejná hranatá forma nebo forma srnčího hřbetu a můžete se pustit do přípravy. Předejdete tak dlouhým frontám v řeznictvích a připravíte si chutnou domácí kuřecí "šunku". Určitě vyzkoušejte :)

Recept Mramorová kuřecí roláda (šunka) s chutí česneku

Suroviny

700 gkuřecí prsa
30 gželatina
1 PLmletá červená paprika
4 stroužkyčesnek
sůl a pepř
bylinky podle chuti

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa očistíme, omyjeme a papírovým ubrouskem dobře vysušíme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Každý plátek nakrájíme na menší kousky, které dáme do misky, přidáme prolisovaný česnek, papriku, pepř, sůl a bylinky, které vám nejvíce chutnají.
  3. Přidáme práškovou želatinu a vše spolu dobře promícháme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Takto připravenou masu namačkáme do formy (pořádně přitlačte, abyste neměli žádnou vzduchovou bublinu).
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů cca 50 minut.Tip: Jahodový džem bez chemie
  6. Po upečení vyjmeme roládu z trouby, necháme vychladnout ve formě a zalijeme ji mlékem. Necháme v chladničce odpočívat 5-7 hodin, případně celou noc.
  7. Pak ji vyjmeme z formy a krájíme ostrým nožem. Dobrou chuť!

Zdroj: Vk