NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Mrkev na husto s masem
Mrkev na husto s masem
Recept Mrkev na husto s masem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   13.6.2016

Mrkev na husto s masem

Mrkev na husto s masem s bramborovou kaší. Jedno z oblíbených hlavních jídel mého manžela. Až se divím, že mrkev může v takovém množství, protože pokud to přidám do guláše například, tak ohrnuje nosem, proč tolik mrkve. K tomuto hlavnímu jídlu jednoznačně jako příloha bramborová kaše. S rýží mi to velmi nechutná, ale sto lidí, sto chutí.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 ks
cibule
1-2 lžíce
hl.mouky
dle potřeby
olej
3 ks
mrkve
200-250 g
kuřecího masa (vepřová kýta)
dle chuti
sůl, pepř, cukr
dle potřeby
zeleninový vývar
Postup receptu
Vytisknout
  1. V hrnci osmahneme cibulku. Vložíme na cibuli na kostky nakrájené maso a nakrájenou mrkev ((kdo chce může přidat i hrášek), lehce osmažíme, osolíme, opepříme a dusíme 20 minut, občas podlijeme vývarem.
  2. Na závěr zahustíme hladkou moukou a dochutíme cukrem dle chuti (můžeme přidat 2 lžíce zakysané smetany).
  3. Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží. 

Zdroj: ღ Vaření a pečení s radostí ღ

Komentáře k receptu
Vlador    ·   20.8.2021   ·   Odpovědět   ·  

Mrkvu do gulasa???😁😁😁😁

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář