Mrkev na husto s masem

Mrkev na husto s masem s bramborovou kaší. Jedno z oblíbených hlavních jídel mého manžela. Až se divím, že mrkev může v takovém množství, protože pokud to přidám do guláše například, tak ohrnuje nosem, proč tolik mrkve. K tomuto hlavnímu jídlu jednoznačně jako příloha bramborová kaše. S rýží mi to velmi nechutná, ale sto lidí, sto chutí.

Přidal:, 13.6.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Mrkev na husto s masem

Suroviny

1 kscibule
1-2 lžícehl.mouky
dle potřebyolej
3 ksmrkve
200-250 gkuřecího masa (vepřová kýta)
dle chutisůl, pepř, cukr
dle potřebyzeleninový vývar

Postup přípravy

  1. V hrnci osmahneme cibulku. Vložíme na cibuli na kostky nakrájené maso a nakrájenou mrkev ((kdo chce může přidat i hrášek), lehce osmažíme, osolíme, opepříme a dusíme 20 minut, občas podlijeme vývarem.
  2. Na závěr zahustíme hladkou moukou a dochutíme cukrem dle chuti (můžeme přidat 2 lžíce zakysané smetany).
  3. Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží. 

Zdroj: ღ Vaření a pečení s radostí ღ