NejRecept.cz Dezerty Moučníky Mrkvové rohlíčky bez vajíčka plněné povidly
Mrkvové rohlíčky bez vajíčka plněné povidly
Recept Mrkvové rohlíčky bez vajíčka plněné povidly
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Kvietok278

Recepty našich babiček jsou velmi oblíbené a stále častěji se pečou i dnes. Ne nadarmo se říká, že babiččiny zlaté ručičky věděli udělat i z ničeho něco :) Když jsem byla malá, pamatuji si, že mrkvové rohlíčky šly na dračku. Zaprášilo se po nich hned když vyšli z trouby a nikoho dodnes ještě neomrzely. Rada je připravuji, vždy si vzpomenu na mamku, babku, rodinu. Mrkev, máslo, povidla, to je nejlepší kombinace sladkých rohlíků. Určitě vyzkoušejte. Autor: Kvietok

Kvietok278 Kvietok278    ·   18.4.2017

Mrkvové rohlíčky bez vajíčka plněné povidly

Recepty našich babiček jsou velmi oblíbené a stále častěji se pečou i dnes. Ne nadarmo se říká, že babiččiny zlaté ručičky věděli udělat i z ničeho něco :) Když jsem byla malá, pamatuji si, že mrkvové rohlíčky šly na dračku. Zaprášilo se po nich hned když vyšli z trouby a nikoho dodnes ještě neomrzely. Rada je připravuji, vždy si vzpomenu na mamku, babku, rodinu. Mrkev, máslo, povidla, to je nejlepší kombinace sladkých rohlíků. Určitě vyzkoušejte. Autor: Kvietok

Sdílet na Facebooku
Suroviny
300 g
hladká mouka
250 g
máslo
150 g
mrkev
1 bal.
prášek do pečiva
povidla na plnění
Postup receptu
Vytisknout
  1. Jednoduchý recept, na který nepotřebujete mnoho surovin. Víte je připravit ze základních 5 surovin, které určitě najdete doma.
  2. Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme změklé máslo (já máslo vyjmu večer, pokud vím že jdu péct a takto ho nechám na kuchyňské lince až do rána), prášek do pečiva, který jsme smíchali s moukou a spolu vše zpracujeme do kuličky.
  3. Kuličku těsta rozválíme na tenčí plát, který nakrájíme na trojúhelníčky a naplníme povidly.
  4. Srolujeme do rohlíku a ukládáme na papírem vyložený plech.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů. Čas jsem nestopla, díváme se, sledujeme a když mají zlatý nádech vybíráme. Ihned je poprášíme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář