NejRecept.cz Dezerty Koláče Mrkvový koláč s polevou z bílé čokolády a smetany
Mrkvový koláč s polevou z bílé čokolády a smetany
Recept Mrkvový koláč s polevou z bílé čokolády a smetany
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
skatulkavkuchyni skatulkavkuchyni    ·   24.1.2022

Mrkvový koláč s polevou z bílé čokolády a smetany

Mrkvový koláč je výborný právě kvůli jeho šťavnaté chuti. A samozřejmě v něm nesmí chybět ani oříšky. Ořechy jsou zdrojem bílkovin, tuků, minerálních látek a vitamínů. Kromě toho ořechy doplní do těla vlákninu, která je důležitá pro dobré trávení.

35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

1 hrnek = 250 ml
1,5 hrnku
polohrubá mouka
1 hrnek
mleté vlašské ořechy
1 hrnek
slunečnicový olej
3 ks (větší)
mrkev
3 ks
vejce
1 hrnek
krystalový cukr
1 ks
prášek do pečiva
1 ks
vanilkový cukr
podle chuti
citronová kůra

Poleva:

200 g
bílá čokoláda
100 ml
smetana ke šlehání

Ozdoby:

marcipán
potravinářské barvivo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vejce vyšleháme s cukrem. Za stálého míchání přidáme olej, pomleté ořechy, mouku smíchanou s kypřicím práškem, vanilkový cukr a citrónovou kůru. Na závěr přidáme najemno nastrouhanou mrkev.
  2. Těsto vylijeme do formy 25x30 cm, kterou jsme si vytřeli olejem a vysypali moukou. Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 180 ° C přibližně 40 minut.
  3. Polijeme rozpuštěnou bílou čokoládou smíchanou se šlehačkovou smetanou.
  4. Dozdobíme mrkvičkami z marcipánu.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář