Mrkvový koláč s polevou z bílé čokolády a smetany

Recept Mrkvový koláč s polevou z bílé čokolády a smetany
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Mrkvový koláč je výborný právě kvůli jeho šťavnaté chuti. A samozřejmě v něm nesmí chybět ani oříšky. Ořechy jsou zdrojem bílkovin, tuků, minerálních látek a vitamínů. Kromě toho ořechy doplní do těla vlákninu, která je důležitá pro dobré trávení.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

1 hrnek = 250 ml
1,5 hrnkupolohrubá mouka
1 hrnekmleté vlašské ořechy
1 hrnekslunečnicový olej
3 ks (větší)mrkev
3 ksvejce
1 hrnekkrystalový cukr
1 ksprášek do pečiva
1 ksvanilkový cukr
podle chuticitronová kůra

Poleva:

200 gbílá čokoláda
100 mlsmetana ke šlehání

Ozdoby:

marcipán
potravinářské barvivo

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vejce vyšleháme s cukrem. Za stálého míchání přidáme olej, pomleté ořechy, mouku smíchanou s kypřicím práškem, vanilkový cukr a citrónovou kůru. Na závěr přidáme najemno nastrouhanou mrkev.
  2. Těsto vylijeme do formy 25x30 cm, kterou jsme si vytřeli olejem a vysypali moukou. Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 180 ° C přibližně 40 minut.
  3. Polijeme rozpuštěnou bílou čokoládou smíchanou se šlehačkovou smetanou.
  4. Dozdobíme mrkvičkami z marcipánu.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit