Mrkvový koláč s polevou z bílé čokolády a smetany

Přidal: skatulkavkuchyni, 24.1.2022
Kategorie: Koláče, Dezerty, Zdravé dezerty, Fitness, Zdravé recepty, Moučníky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Mrkvový koláč je výborný právě kvůli jeho šťavnaté chuti. A samozřejmě v něm nesmí chybět ani oříšky. Ořechy jsou zdrojem bílkovin, tuků, minerálních látek a vitamínů. Kromě toho ořechy doplní do těla vlákninu, která je důležitá pro dobré trávení.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: skatulkavkuchyni, 24.1.2022
Kategorie: Koláče, Dezerty, Zdravé dezerty, Fitness, Zdravé recepty, Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto:
1 hrnek = 250 ml
1,5 hrnkupolohrubá mouka
1 hrnekmleté vlašské ořechy
1 hrnekslunečnicový olej
3 ks (větší)mrkev
3 ksvejce
1 hrnekkrystalový cukr
1 ksprášek do pečiva
1 ksvanilkový cukr
podle chuticitronová kůra
Poleva:
200 gbílá čokoláda
100 mlsmetana ke šlehání
Ozdoby:
marcipán
potravinářské barvivo
- Vejce vyšleháme s cukrem. Za stálého míchání přidáme olej, pomleté ořechy, mouku smíchanou s kypřicím práškem, vanilkový cukr a citrónovou kůru. Na závěr přidáme najemno nastrouhanou mrkev.
- Těsto vylijeme do formy 25x30 cm, kterou jsme si vytřeli olejem a vysypali moukou. Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 180 ° C přibližně 40 minut.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Mrkvový koláč s polevou z bielej čokolády a smotany.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Möhrenkuchen mit weißer Schokoladenglasur an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Répatorta fehér csokis-tejszínes öntettel.
KOMENTÁŘE K RECEPTU