Nadýchané houstičky z Vysočiny
Nadýchané houstičky z Vysočiny od Barušky.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto:
375 ghladké mouky
16 gdroždí
250 mlvlažné vody
2,5 lžíceoleje
1 lžičkacukru
1 a 1/4 lžičkysoli
- Ze všech uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, v případě potřeby dosypeme mouku a necháme asi hodinu kynout. Rozpálíme si troubu na cca 200st.
- Po vykynutí z těsta vyválíme hada, rozdělíme na 8 stejných kousků /já odvažuji/ a tvarujeme bochánky. Ty necháme ještě 15 minut odpočinout. Následně vytvořené houstičky /raženkou/ necháme 30-45 minut dokynout na plechu.
KOMENTÁŘE K RECEPTU