Nebe v hubě - kakaová kolečka s poctivým máslovým krémem

Recept Nebe v hubě - kakaová kolečka s poctivým máslovým krémem
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Nic lepšího jsem dosud nejedla. Vyzkoušela jsem a musím říct, že z plechu zmizely za pár minut. Každý si chodil po jeden kousek asi milion krát a ten, kdo šel poslední ani neprozradil, že je to poslední kousek. Kvalitní máslový krém s chutí vanilky a kakaové sušenky jsou skvělá kombinace. Je s nimi sice piplačka, ale určitě si pečení týden před Vánocemi zopakuji. Autor: Jaja79

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Těsto:

300 gkvalitní máslo
400 ghladká mouka
5 PLkakao
4 kapkyvanilkový extrakt
2 ksžloutky
150 gmoučkový cukr

Krém:

200 gkvalitní máslo
3 bal.kvalitní vanilkový cukr
300 gkr. cukr
6 kscelá vejce

Zdobení:

čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Hladkou mouku spolu s kakaem a moučkovým cukrem prosejeme do misky. Přidáme na kousky nakrájené máslo pokojové teploty, vanilku a žloutky. Vše spolu zpracujeme do kuličky, zabalíme do fólie a odložíme na hodinu do chladničky.
  2. Zatímco těsto chladně, můžeme připravit krém. Máslo vyšleháme do pěny. Ve vodní lázni vyšleháme celá vejce s cukrem do tuhé pěny a postupně přidáváme vychladlou vajíčkovou hustou pěnu do másla. Šleháme dokud nedostaneme hladký krém, který dáme do cukrářského sáčku.
  3. Odleželé těsto rozválíme na pracovní desce na tenčí plát, ze kterého kulatou formičkou vykrájíme kolečka, které ukládáme na papírem vyložený plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů dozlatova. Netrvá to dlouho, cca 5 minut.
  4. Slepujeme je krémem a vrch ozdobíme podle vlastní fantazie - čokoládou a zbylým krémem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit