NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Nebe v hubě - kakaová kolečka s poctivým máslovým krémem
Nebe v hubě - kakaová kolečka s poctivým máslovým krémem
Recept Nebe v hubě - kakaová kolečka s poctivým máslovým krémem
Foto: Jaja79

Nic lepšího jsem dosud nejedla. Vyzkoušela jsem a musím říct, že z plechu zmizely za pár minut. Každý si chodil po jeden kousek asi milion krát a ten, kdo šel poslední ani neprozradil, že je to poslední kousek. Kvalitní máslový krém s chutí vanilky a kakaové sušenky jsou skvělá kombinace. Je s nimi sice piplačka, ale určitě si pečení týden před Vánocemi zopakuji. Autor: Jaja79

Jaja79    ·   1.12.2016

Nebe v hubě - kakaová kolečka s poctivým máslovým krémem

Nic lepšího jsem dosud nejedla. Vyzkoušela jsem a musím říct, že z plechu zmizely za pár minut. Každý si chodil po jeden kousek asi milion krát a ten, kdo šel poslední ani neprozradil, že je to poslední kousek. Kvalitní máslový krém s chutí vanilky a kakaové sušenky jsou skvělá kombinace. Je s nimi sice piplačka, ale určitě si pečení týden před Vánocemi zopakuji. Autor: Jaja79

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

300 g
kvalitní máslo
400 g
hladká mouka
5 PL
kakao
4 kapky
vanilkový extrakt
2 ks
žloutky
150 g
moučkový cukr

Krém:

200 g
kvalitní máslo
3 bal.
kvalitní vanilkový cukr
300 g
kr. cukr
6 ks
celá vejce

Zdobení:

čokoládová poleva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Hladkou mouku spolu s kakaem a moučkovým cukrem prosejeme do misky. Přidáme na kousky nakrájené máslo pokojové teploty, vanilku a žloutky. Vše spolu zpracujeme do kuličky, zabalíme do fólie a odložíme na hodinu do chladničky.
  2. Zatímco těsto chladně, můžeme připravit krém. Máslo vyšleháme do pěny. Ve vodní lázni vyšleháme celá vejce s cukrem do tuhé pěny a postupně přidáváme vychladlou vajíčkovou hustou pěnu do másla. Šleháme dokud nedostaneme hladký krém, který dáme do cukrářského sáčku.
  3. Odleželé těsto rozválíme na pracovní desce na tenčí plát, ze kterého kulatou formičkou vykrájíme kolečka, které ukládáme na papírem vyložený plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů dozlatova. Netrvá to dlouho, cca 5 minut.
  4. Slepujeme je krémem a vrch ozdobíme podle vlastní fantazie - čokoládou a zbylým krémem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
LLuu    ·   11.12.2019   ·   Odpovědět   ·  

6 vajec do kremu je moc. Krem je ridky a tece. 1-2 vejce by melo na 200g masla stacit.

NejLucka NejLucka    ·   12.12.2019   ·   Odpovědět   ·  

hm, nám to neteklo a chuťově to bylo skvělé

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty