NejRecept.cz Sváteční pečení Narozeniny Nebeský obláček - jemný smetanový dezert s ovocem
Nebeský obláček - jemný smetanový dezert s ovocem
Recept Nebeský obláček - jemný smetanový dezert s ovocem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lacusin

Řezy jsou lehoučké jako vánek, ideální letní dezert. Nejsou ani těžké na přípravu. Tento recept je prostě hodně parády za málo času a úsilí. Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   8.9.2021

Nebeský obláček - jemný smetanový dezert s ovocem

Řezy jsou lehoučké jako vánek, ideální letní dezert. Nejsou ani těžké na přípravu. Tento recept je prostě hodně parády za málo času a úsilí. Autor: Lacusin

20 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Korpus:

4 ks
žloutek
40 g
cukr krupice
špetka
sůl
60 g
mléko
50 g
olej
1 lžička
prášek do pečiva
90 g
hladká mouka
4 ks
bílek

Krém:

250 g
čerstvého sýra (Palouček)
250 ml
smetana ke šlehání
50 g
moučkový cukr

Na ozdobu:

100 g
jahody
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přidáme sůl, mléko a olej. Opět zašleháme a nakonec zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků.
  2. Upečeme při 180° dozlatova, přibližně 10 minut. Vychladlý korpus rozdělíme na 3 díly.
  3. Krém připravíme smícháním čerstvého sýra a smetany ke šlehání. Osladíme. Vyšleháme do tuhého krému.
  4. Korpus promažeme krémem. Navrch nastříkáme sáčkem s ozdobnou špičkou kopečky krému a ozdobíme jahodami.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář