NejRecept.cz Maso Vepřové maso Nejchutnější maso s bramborami pečené vcelku - tajemství se skrývá v marinádě.
Nejchutnější maso s bramborami pečené vcelku - tajemství se skrývá v marinádě.
Recept Nejchutnější maso s bramborami pečené vcelku - tajemství se skrývá v marinádě.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   24.1.2020

Nejchutnější maso s bramborami pečené vcelku - tajemství se skrývá v marinádě.

Skvělý nápad na něco dobrého k nedělnímu obědu. Brambory jsou zajímavě nakrájené a vytvoří se tak skvělý design na talíři. Určitě zkuste, chutná to fantasticky. Autor: Triniti

40 min
Čas přípravy
80 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Na 1 kg masa potřebujeme:

1 ks
cibule
3 stroužky
česnek
2 lžičky
sůl
podle chuti
koření
1 lžička
oblíbené koření na maso
1 PL
rajčatová omáčka
2 PL
kečup
50 ml
sojová omáčka
3 PL
zakysaná smetana
1 PL
hořčice
700 g
brambory
podle chuti
bramborové koření
2 PL
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve si připravíme marinádu. Zakysanú smetanu smícháme se sójovou omáčkou, hořčicí, kečupem, rajčatovou omáčkou, přidáme oblíbené koření na maso, pepř, sůl, prolisovaný česnek a na zcela drobno nakrájenou cibuli.
  2. Maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky (nepřekrojíme maso celkem, ale vytvoříme tzv. hřeben). Potřeme marinádou a maso odložíme do lednice, nejlépe na celou noc.
  3. Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na mřížku. V misce je smícháme s olejem a kořením.
  4. Připravíme si pekáč, který vymažeme olejem, do středu uložíme maso, po krajích brambory.
  5. Přikryjeme alobalem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi hodinu. Potom vezmeme alobal a pečeme dalších 20 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář