NejRecept.cz Maso Vepřové maso Nejchutnější maso s bramborami pečené vcelku - tajemství se skrývá v marinádě.
Nejchutnější maso s bramborami pečené vcelku - tajemství se skrývá v marinádě.
Recept Nejchutnější maso s bramborami pečené vcelku - tajemství se skrývá v marinádě.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Skvělý nápad na něco dobrého k nedělnímu obědu. Brambory jsou zajímavě nakrájené a vytvoří se tak skvělý design na talíři. Určitě zkuste, chutná to fantasticky. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   24.1.2020

Nejchutnější maso s bramborami pečené vcelku - tajemství se skrývá v marinádě.

Skvělý nápad na něco dobrého k nedělnímu obědu. Brambory jsou zajímavě nakrájené a vytvoří se tak skvělý design na talíři. Určitě zkuste, chutná to fantasticky. Autor: Triniti

40 min
Čas přípravy
80 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Na 1 kg masa potřebujeme:

1 ks
cibule
3 stroužky
česnek
2 lžičky
sůl
podle chuti
koření
1 lžička
oblíbené koření na maso
1 PL
rajčatová omáčka
2 PL
kečup
50 ml
sojová omáčka
3 PL
zakysaná smetana
1 PL
hořčice
700 g
brambory
podle chuti
bramborové koření
2 PL
olej
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
80 min
Čas vaření
  1. Nejdříve si připravíme marinádu. Zakysanú smetanu smícháme se sójovou omáčkou, hořčicí, kečupem, rajčatovou omáčkou, přidáme oblíbené koření na maso, pepř, sůl, prolisovaný česnek a na zcela drobno nakrájenou cibuli.
  2. Maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky (nepřekrojíme maso celkem, ale vytvoříme tzv. hřeben). Potřeme marinádou a maso odložíme do lednice, nejlépe na celou noc.
  3. Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na mřížku. V misce je smícháme s olejem a kořením.
  4. Připravíme si pekáč, který vymažeme olejem, do středu uložíme maso, po krajích brambory.
  5. Přikryjeme alobalem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi hodinu. Potom vezmeme alobal a pečeme dalších 20 minut.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář