Nejchutnější maso s bramborami pečené vcelku - tajemství se skrývá v marinádě.

Recept Nejchutnější maso s bramborami pečené vcelku - tajemství se skrývá v marinádě.

Přidal: Triniti, 24.1.2020

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd, Část dne, Večeře

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Skvělý nápad na něco dobrého k nedělnímu obědu. Brambory jsou zajímavě nakrájené a vytvoří se tak skvělý design na talíři. Určitě zkuste, chutná to fantasticky. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Triniti, 24.1.2020

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd, Část dne, Večeře

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Na 1 kg masa potřebujeme:

1 kscibule
3 stroužkyčesnek
2 lžičkysůl
podle chutikoření
1 lžičkaoblíbené koření na maso
1 PLrajčatová omáčka
2 PLkečup
50 mlsojová omáčka
3 PLzakysaná smetana
1 PLhořčice
700 gbrambory
podle chutibramborové koření
2 PLolej

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejdříve si připravíme marinádu. Zakysanú smetanu smícháme se sójovou omáčkou, hořčicí, kečupem, rajčatovou omáčkou, přidáme oblíbené koření na maso, pepř, sůl, prolisovaný česnek a na zcela drobno nakrájenou cibuli.
  2. Maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky (nepřekrojíme maso celkem, ale vytvoříme tzv. hřeben). Potřeme marinádou a maso odložíme do lednice, nejlépe na celou noc.
  3. Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na mřížku. V misce je smícháme s olejem a kořením.
  4. Připravíme si pekáč, který vymažeme olejem, do středu uložíme maso, po krajích brambory.
  5. Přikryjeme alobalem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi hodinu. Potom vezmeme alobal a pečeme dalších 20 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit