Nejjemnější jednoduché domácí rohlíky

Minulo se vám doma pečivo a nechce se vám do obchodu? Připravte domácí rohlíky a věřte, že z obchodu je už nikdy nekoupíte.

Přidal:, 27.3.2016
Kategorie: Rohlíky, Pečivo
Recept Nejjemnější jednoduché domácí rohlíky
11994
SDÍLELO
SdíletTwitnoutDiskuze

Suroviny

1 kghladká mouka
250 mlolej
600 mlmléka
2 kostkydroždí
1 lžícekr. cukr
2 lžícesůl
sezam nebo kmín na posypání

Postup přípravy

  1. 200 ml mléka ohřejeme, přidáme vrchovatou lžíci cukru a necháme cukr rozpustit. Když je cukr rozpuštěný, přidáme dvě kostky droždí a necháme vzejít kvásek.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Do větší misky prosejeme mouku, přidáme olej, zbylé mléko, sůl a kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě.
  3. Vykynuté těsto opět zpracujeme a necháme kynout. Z vykynutého těsta oddělíme menší kousky - oddělíme přibližně stejné kousky a zpracujeme do kuličky (35 - 40 ks).Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Každou kuličku rozválíme na tenký plát, který srolujeme do tvaru rohlíku. Rohlíky přendáme na papírem vyložený plech na pečení a necháme je na plechu chvíli kynout.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 220 stupňů cca 10-12 minut. Před pečením je můžete potřít olejem, rozšlehaným vajíčkem nebo teplým mlékem, posypat kmínem nebo sezamem.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  6. Upečené rohlíky zakryjeme vlhkou utěrkou a necháme stát 4-5 minut.

Zdroj: Coolinarika

11994
SDÍLELO
SdíletTwitnoutDiskuze