Nejjemnější jednoduché domácí rohlíky

Minulo se vám doma pečivo a nechce se vám do obchodu? Připravte domácí rohlíky a věřte, že z obchodu je už nikdy nekoupíte.

Přidal:, 27.3.2016
Kategorie: Rohlíky, Pečivo
Recept Nejjemnější jednoduché domácí rohlíky
11994
SDÍLELO
SdíletTwitnoutDiskuze

Suroviny

1 kghladká mouka
250 mlolej
600 mlmléka
2 kostkydroždí
1 lžícekr. cukr
2 lžícesůl
sezam nebo kmín na posypání

Postup přípravy

  1. 200 ml mléka ohřejeme, přidáme vrchovatou lžíci cukru a necháme cukr rozpustit. Když je cukr rozpuštěný, přidáme dvě kostky droždí a necháme vzejít kvásek.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Do větší misky prosejeme mouku, přidáme olej, zbylé mléko, sůl a kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě.
  3. Vykynuté těsto opět zpracujeme a necháme kynout. Z vykynutého těsta oddělíme menší kousky - oddělíme přibližně stejné kousky a zpracujeme do kuličky (35 - 40 ks).Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Každou kuličku rozválíme na tenký plát, který srolujeme do tvaru rohlíku. Rohlíky přendáme na papírem vyložený plech na pečení a necháme je na plechu chvíli kynout.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 220 stupňů cca 10-12 minut. Před pečením je můžete potřít olejem, rozšlehaným vajíčkem nebo teplým mlékem, posypat kmínem nebo sezamem.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Upečené rohlíky zakryjeme vlhkou utěrkou a necháme stát 4-5 minut.

Zdroj: Coolinarika

11994
SDÍLELO
SdíletTwitnoutDiskuze