Nejlepší a nejjemnější kokosová roláda

Výborná kokosová roláda. Ta nádivka je famózní. Všichni milovníci kokosových koláčů a zákusků by ji měli vyzkoušet bez mrknutí oka. Roláda je jemňounká, možná až příliš jemná. Přidání másla do těsta ji úplně zjemňuje. I vy můžete vidět, že mi během stáčení praskla, takže je třeba s ní opravdu velmi jemně pracovat. Ale možná je to jen moje chyba, protože před stáčením jsem měla odstranit pečící papír. Ale to nevadí, je to jen malá chybička krásy, která na výsledném efektu nic nemění. Autor: Adkas

Přidal:, 29.5.2017
Kategorie: Moučníky
Nejlepší a nejjemnější kokosová roláda

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
150 gkr. cukr
80 gpolohrubá mouka
30 gkakao
50 gmáslo
špetkasůl
Náplň:
500 mlmléko
150 gkokos
150 gmáslo
5 PLkr. cukr
1 bal.vanilkový pudink
Dále:
džem na potření
čokoláda na polití

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme se špetkou soli. Postupně přidáváme cukr a šleháme. Přidáme žloutky, krátce ještě šleháme. Přidáme rozpuštěné, vychladlé máslo a opět krátce šleháme. Nakonec, už jen ručně přimícháme mouku s kakaem.
  2. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 10-12 minut. Vyjmeme z trouby a překlopíme na čistou utěrku a opatrně stáhneme papír (já to nedělala a byla to chyba) a srolujeme i s utěrkou.
  3. Mléko (350 ml) dáme ohřát na oheň, přidáme kokos, cukr a povaříme za stálého míchání asi 10 minut. Pak přidáme na kostky okrájené máslo a mícháme, dokud se hmoty nespojí.
  4. Ve zbylém mléce rozmícháme vanilkový pudink a za stálého míchání vlijeme do kokosové hmoty. Uvaříme hustý krém a necháme vychladnout.
  5. Těsto rozvineme, potřeme náplní, srolujeme a vrch potřeme marmeládou a polijeme čokoldovou polevou. Ozdobíme podle fantazie.

Můj blog: Adkas-tastyfood