Připravíme si plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 165 stupňů (funkce ventilátor) a připravíme těsto.
Všechny suroviny na přípravu těsta rozdělíme na polovinu a připravíme 2 těsta. 5 vajíček vyšleháme se 100 g kr. cukru, 1 bal. vanilkového cukru, s medem do pěny, přidáme mléko a olej a pak krupici smíchanou s moukou, špetkou soli, práškem do pečiva a kakaem. Navrstvíme na plech a dáme péct na 12-13 minut. Totéž zopakujeme i s druhým těstem.
Upečené těsta zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
Připravíme si glazuru do středu - ve vodní lázni rozpustíme za stálého míchání čokoládu s máslem a vodou. Odstavíme a necháme mírně vychladnout.
Želatinu připravíme podle návodu na obalu. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky, přidáme mléko, ve kterém jsme rozmíchali med a vanilku. Nakonec přidáme nabobtnanou želatinu a vše důkladně spojíme.
Na jeden plát upečeného těsta navrstvíme polovinu krému, na krém opatrně naneseme čokoládovou glazuru /měla by mít pokojovou teplotu/ a odložíme na chvíli do lednice. Pokud jste nanesli na jednu stranu více čokolády, horkým nožem ji víte zarovnat.
Když glazura ztuhne, navrstvíme druhou část krému a pěkně uhladíme. Položíme druhý plát těsta a jemně zatlačíme. Vrch polijeme rozpuštěnou čokoldádou, do které jsme přidali máslo, olej, vodu a med. Necháme ztuhnout a nakrájíme na úhledné řezy.