Nejlepší zásoba na zimu. Nakládaná rajčata se zelím a mrkví.

Recept Nejlepší zásoba na zimu. Nakládaná rajčata se zelím a mrkví.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Stačí otevřít sklenici a máte nejlepší přílohu k hlavnímu jídlu. Výborná pochoutka z domácí zeleniny, která je jednoduchá na přípravu a hodí se téměř ke každému jídlu. Určitě zkuste.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Nálev na 1 sklenici o objemu 3 l:

1 hrnekkr. cukr
1 PLsůl
1/2 hrnkuocet
3 kuličkypepř
3 kshřebíčky
3 ksnové koření
kopr nebo petrželka

Zelenina:

1 ksvětší hlávka zelí
2 ksvětší mrkev
3 kspaprika (kapie)
1 hlávkačesnek
7-8 kgrajčata

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Zelí a mrkev nastrouháme na struhadle a pořádně promícháme. Přidáme nakrájenou kapii.
  2. Připravíme si velké sklenice (3l) na zavařování a začneme vrstvit. Na dno sklenice navrstvíme zelené bylinky podle chuti, na bylinky poklademe rajčata (můžete je dát vcelku nebo nakrájet na čtvrtiny), na rajčata dáme zelí s mrkví a takto postup opakujeme, dokud naplníme celou sklenici.
  3. Do každé sklenice přidáme sůl, cukr, ocet, koření a celé to zalijeme vodou. Do jedné sklenice použijeme 1 hrnek cukru, 1 lžíci soli, polovinu hrnku octa, 3 kuličky pepře, 3 hřebíčky, 3 kuličky nového koření.
  4. Sklenice uzavřeme a sterilujeme od bodu varu 12 minut.

VIDEONÁVOD:

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit