NejRecept.cz Část dne Oběd Nejlepší způsob jak připravit květák bez smažení
Nejlepší způsob jak připravit květák bez smažení
Recept Nejlepší způsob jak připravit květák bez smažení
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   15.6.2016

Nejlepší způsob jak připravit květák bez smažení

Připravte si chutný květák bez smažení v chutném křupavém těstíčku ze sýra a strouhanky.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 ks
menší květák
2/3 šálku
strouhanka
1/2 lžičkyčesnekový prášek (nebo čerstvý prolisovaný česnek)
1 lžička
mletá paprika
2 ks
vajíčko
1/2 šálku
nastrouhaný sýr
podle chuti
sůl a pepř
podle potřeby
rostlinný olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Květák umyjeme, rozdělíme na menší růžičky, které uvaříme v osolené vodě po dobu 4-5 minut. Uvařené růžičky scedíme a ihned opláchneme pod tekoucí studenou vodou.
  2. Ve větší misce smícháme najemno nastrouhaný sýr, strouhanku, sůl, pepř, česnek, mletou papriku a v druhé misce pořádně rozšleháme vajíčka.
  3. Připravíme si plech, který vyložíme papírem na pečení, jemně ho potřeme rostlinný olejem.
  4. Růžičky květáku nejdříve obalíme ve vajíčku a poté v směsi sýra a strouhanky. Poklademe na papír a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů cca 15-20 minut.

Zdroj: Vk

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář