NejRecept.cz Sváteční pečení Narozeniny Neodolatelný makový dort s ovocem
Neodolatelný makový dort s ovocem
Recept Neodolatelný makový dort s ovocem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Neodolatelný ovocný dort s vanilkovým krémem a čokoládovou polevou. Do krému se přidává také bílá čokoláda, která krém dokonale ochutí. Je to časově náročnější recept, ale určitě stojí za vyzkoušení. A obavy z přípavy nemusíte mít vůbec. S podrobným videem jak na to, to zvládne připravit i začátečník v pečení. Zkuste. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   1.11.2021

Neodolatelný makový dort s ovocem

Neodolatelný ovocný dort s vanilkovým krémem a čokoládovou polevou. Do krému se přidává také bílá čokoláda, která krém dokonale ochutí. Je to časově náročnější recept, ale určitě stojí za vyzkoušení. A obavy z přípavy nemusíte mít vůbec. S podrobným videem jak na to, to zvládne připravit i začátečník v pečení. Zkuste. Autor: Karambola

55 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Cesto 2x:

3 ks
bílek
3 lžíce
krystalový cukr
3 lžíce
mák
1 lžíce
polohrubá mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva

Ovocná vrstva:

450 g
lesní ovoce
3 lžíce
krystalový cukr
1 lžíce
voda
1 bal.
vanilkový pudink
100 ml
voda

Krém:

6 ks
žloutek
8 lžic
krystalový cukr
30 g
bramborový škrob
1 bal.
vanilkový pudink
500 ml
mléko
100 g
bílá čokoláda
100 g
máslo
200 ml
smetana ke šlehání

Poleva:

150 g
čokoláda
150 g
smetana ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
55 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
  1. Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva a mák. Promícháme a těsto navrstvíme do kulaté pečící formy (dno jsme vyložili pečícím papírem) a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů 15 minut. Po upečení necháme na mřížce vychladnout. Takto připravíme ještě jedno těsto.
  2. V hrnci necháme sevřít lesní ovoce se lžící vody. Přidáme cukr. Když ovoce začne vřít, rozmixujeme ho tyčovým mixérem. Přidáme pudink, který jsme rozmíchali ve vodě a uvaříme hustou ovocnou hmotu, kterou ještě horkou natřeme na upečená těsta. Necháme vychladnout.
  3. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme 200 ml mléka, škrob a vanilkový pudink. Promícháme. V hrnci dáme sevřít 300 ml mléka, přidáme žloutkovou hmotu a vaříme do zhoustnutí. Do horkého přidáme čokoládu a máslo. Mixováním necháme rozpustit. Pak odstavíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí do krému přidáme vyšlehanou šlehačku.
  4. Připravíme si formu, ve které jsme pekli těsto. Na dno uložíme jedno těsto s ovocnou vrstvou, navrstvíme polovinu krému a uložíme druhé těsto s ovocnou vrstvou. Naneseme druhou polovinu krému a pěkně uhladíme. Na vrch naneseme polevu - do čokolády dáme horkou smetanu ke šlehání a mícháním ji rozpustíme. Odložíme do chladničky ztuhnout. Krájíme ostrým nožem a podáváme.

Video recept

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
SoňaLau    ·   28.3.2023   ·   Odpovědět   ·  

Prosim Vas, ta lyzica polohrubej muky sa da vynechat, ked chcem spravit bezlepkovu variantu torty? Dakujem.

Dagmar Stojak    ·   29.3.2023   ·   Odpovědět   ·  

Dajte na miesto múky ešte mak. Ja tak robím

NejLucka NejLucka    ·   27.4.2023   ·   Odpovědět   ·  

díky :)

SoňaLau    ·   9.4.2023   ·   Odpovědět   ·  

Ďakujem Vám za odpoveď :)

LuciaBilanska    ·   31.1.2022   ·   Odpovědět   ·  

Aka velka forma?

NejLucka NejLucka    ·   2.2.2022   ·   Odpovědět   ·  

klasika 24 cm.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář