Nepečená kávová roláda

Přidal: adkas, 2.1.2016
Kategorie: Sladké rolády, Rolády, Dezerty, Koláče, cukroví, Nepečené dezerty
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Dnes jen taková rychlovka, ale občas je dobře mít po ruce i takový jednoduchý dezert. Milovníci kávy si rozhodně přijdou na své. Na přípravu je zcela jednoduchý a je vhodný i pro začínající hospodyňky.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: adkas, 2.1.2016
Kategorie: Sladké rolády, Rolády, Dezerty, Koláče, cukroví, Nepečené dezerty
SUROVINY
28 ksdlouhé dětské piškoty
200 gPhiladelphia sýr
100 gmoučkový cukr
2-3 lžícecappucino s vanilkovou příchutí
2-3 lžíceBaileys (likér)
250 mlsmetana ke šlehání
Dále budeme potřebovat:
3-4 lžícecappucino s vanilkovou příchutí
1 lžičkaNescafé
150 mlpřevařená voda
kakao na posypání
- Philadelphii utřeme s cukrem, přidáme cappucino, Baileys a vymícháme dohladka.
- Rozprostřeme si alobal na délku tak, aby se nám tam vešlo 24 ks piškotů (6x4). Piškoty pouze jemně, ze strany bez cukru namočíme do ochlazeného kávového mixu. Ukládáme na alobal namočenou stranou směrem nahoru. Na piškoty opatrně rozetřeme krém a pomocí alobalu (od středu ruky podložíme pod alobal, dlaněmi směrem nahoru) začneme stáčet do tvaru rolády. Když už máme téměř stočené, na vrch doložíme další piškoty (sedmý řada, čili 4 piškoty), takže celkem použijeme 28 piškotů. Stočíme alobal na pevno na obou krajích.
- PS: Nesla jsem na ochutnávku i do práce a nevěděli se dojíst, takže vřele doporučuji vyzkoušet. Roláda není na delší skladování, jelikož piškoty lehce navsáknou vlhkost, ale věřte, že dlouho nevydrží.
Zdroj: Adkas-tastyfood
KOMENTÁŘE K RECEPTU