Nepečená kávová roláda

Recept Nepečená kávová roláda
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Dnes jen taková rychlovka, ale občas je dobře mít po ruce i takový jednoduchý dezert. Milovníci kávy si rozhodně přijdou na své. Na přípravu je zcela jednoduchý a je vhodný i pro začínající hospodyňky.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

28 ksdlouhé dětské piškoty
200 gPhiladelphia sýr
100 gmoučkový cukr
2-3 lžícecappucino s vanilkovou příchutí
2-3 lžíceBaileys (likér)
250 mlsmetana ke šlehání

Dále budeme potřebovat:

3-4 lžícecappucino s vanilkovou příchutí
1 lžičkaNescafé
150 mlpřevařená voda
kakao na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Philadelphii utřeme s cukrem, přidáme cappucino, Baileys a vymícháme dohladka.
  2. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky a opatrně ji vmícháme do Philadelphie.
  3. Cappucino a nescafé smícháme a zalijeme převařenou vodou. Necháme vychladnout.
  4. Rozprostřeme si alobal na délku tak, aby se nám tam vešlo 24 ks piškotů (6x4). Piškoty pouze jemně, ze strany bez cukru namočíme do ochlazeného kávového mixu. Ukládáme na alobal namočenou stranou směrem nahoru. Na piškoty opatrně rozetřeme krém a pomocí alobalu (od středu ruky podložíme pod alobal, dlaněmi  směrem nahoru) začneme stáčet do tvaru rolády. Když už máme téměř stočené, na vrch doložíme další piškoty (sedmý řada, čili 4 piškoty), takže celkem použijeme 28 piškotů. Stočíme alobal na pevno na obou krajích.
  5. Dostaneme válec, který odložíme do chladničky ztuhnout. Doporučuji krájet zoubkovaným nožem. Před podáváním hustě posypeme přes sítko kakaem.
  • PS: Nesla jsem na ochutnávku i do práce a nevěděli se dojíst, takže vřele doporučuji vyzkoušet. Roláda není na delší skladování, jelikož piškoty lehce navsáknou vlhkost, ale věřte, že dlouho nevydrží.

Zdroj: Adkas-tastyfood

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit