NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Nepečená kávová roláda
Nepečená kávová roláda
Recept Nepečená kávová roláda
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: adkas

Dnes jen taková rychlovka, ale občas je dobře mít po ruce i takový jednoduchý dezert. Milovníci kávy si rozhodně přijdou na své. Na přípravu je zcela jednoduchý a je vhodný i pro začínající hospodyňky.

adkas adkas    ·   2.1.2016

Nepečená kávová roláda

Dnes jen taková rychlovka, ale občas je dobře mít po ruce i takový jednoduchý dezert. Milovníci kávy si rozhodně přijdou na své. Na přípravu je zcela jednoduchý a je vhodný i pro začínající hospodyňky.

Suroviny
28 ks
dlouhé dětské piškoty
200 g
Philadelphia sýr
100 g
moučkový cukr
2-3 lžíce
cappucino s vanilkovou příchutí
2-3 lžíce
Baileys (likér)
250 ml
smetana ke šlehání

Dále budeme potřebovat:

3-4 lžíce
cappucino s vanilkovou příchutí
1 lžička
Nescafé
150 ml
převařená voda
kakao na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Philadelphii utřeme s cukrem, přidáme cappucino, Baileys a vymícháme dohladka.
  2. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky a opatrně ji vmícháme do Philadelphie.
  3. Cappucino a nescafé smícháme a zalijeme převařenou vodou. Necháme vychladnout.
  4. Rozprostřeme si alobal na délku tak, aby se nám tam vešlo 24 ks piškotů (6x4). Piškoty pouze jemně, ze strany bez cukru namočíme do ochlazeného kávového mixu. Ukládáme na alobal namočenou stranou směrem nahoru. Na piškoty opatrně rozetřeme krém a pomocí alobalu (od středu ruky podložíme pod alobal, dlaněmi  směrem nahoru) začneme stáčet do tvaru rolády. Když už máme téměř stočené, na vrch doložíme další piškoty (sedmý řada, čili 4 piškoty), takže celkem použijeme 28 piškotů. Stočíme alobal na pevno na obou krajích.
  5. Dostaneme válec, který odložíme do chladničky ztuhnout. Doporučuji krájet zoubkovaným nožem. Před podáváním hustě posypeme přes sítko kakaem.
  • PS: Nesla jsem na ochutnávku i do práce a nevěděli se dojíst, takže vřele doporučuji vyzkoušet. Roláda není na delší skladování, jelikož piškoty lehce navsáknou vlhkost, ale věřte, že dlouho nevydrží.

Zdroj: Adkas-tastyfood

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář