Nepečená slaná střecha

Sladkou střechu zná snad každý - z bebe sušenek, uvnitř banán. Co tak si připravit střechu na slaný způsob?

Přidal:, 7.4.2015
Kategorie: Dezerty, Oběd, Nepečené dezerty, Chuťovky
Recept Nepečená slaná střecha

Suroviny

Budeme potřebovat:
3 ksoplatky
400 gzakysaná smetana
300 gmajolka
300 gměkký sýr
100 gšunka
100 gsalám
250 gvařená mrkev
150 gparmazán

Postup přípravy

  1. 2 oplatky překrojíme na polovinu. Tři malé oplatky zabalíme do navlhčené utěrky, abychom dostali pružné pláty.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Velkou oplátku také zabalíme do vlhké utěrky a necháme chvíli odstát.
  3. Zatímco oplatky vlhnou, připravíme si pomazánku.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Zakysanou smetanu utřeme s měkkým sýrem a majolkou do hladké hmoty. Touto směsí natřeme každou oplátku.
  5. Na první menší oplátku, natřenou smetanovou pomazánkou naskládáme šunku, na druhou naskládáme salám a na třetí naskládáme na malé kousky nakrájenou uvařenou mrkev. Srolujeme.Tip: Jahodový džem bez chemie
  6. Rolky naskládáme na velkou oplátku - dvě dole a jednu nahoru. Navrstvíme zbylou smetanovou pomazánku (trochu si odložíme ještě na vrch) a pěkně uzavřeme trojúhelník.
  7. Vrch potřeme pomazánkou, ozdobíme strouhaným parmazánem a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Domaci-kuhar