NejRecept.cz Dezerty Nepečené dezerty Nepečené jahodové řezy s pěnou z bílé čokolády
Nepečené jahodové řezy s pěnou z bílé čokolády
Recept Nepečené jahodové řezy s pěnou z bílé čokolády
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Janaha

Jednoduchý a rychlý recept na nepečený pamlsek z mé oblíbené čokoládové pěny :) Autor: Janka

Janaha    ·   26.9.2015

Nepečené jahodové řezy s pěnou z bílé čokolády

Jednoduchý a rychlý recept na nepečený pamlsek z mé oblíbené čokoládové pěny :) Autor: Janka

Suroviny

Budeme potřebovat:

BEBE sušenky kakaové
čerstvé jahody nebo v konzervě

Dále budeme potřebovat:

100 g
bílé čokolády
200 g
zakysané smetany (16%)
250 ml
smetany na šlehání
15 g
jemné práškové želatiny
100 ml
vody
moučkový cukr podle chuti
Postup receptu
Vytisknout
  1. Postup je zcela jednoduchý. Na plech si naskládáme BB sušenky. Pod sušenky si můžete dát papír na pečení nebo fólii (já nedávám). Naskládáme jahody a zalijeme čokoládovou pěnou a dám ztuhnout do ledničky. Nejlepší přes noc, aby sušenky zvlhly. Hotovo. Při krájení si pomáhám nožem a servírovací lopatkou.
  2. Čokoládová pěna:
    Dáme nabobtnat želatinu do 100 ml vody alespoň na 30 min. Vyšleháme smetanu a odložíme ji do lednice. V hluboké misce nebo hrnci si rozpustíme ve vodní lázní čokoládu (nevařit - pouze rozpustit!). Pak zahřejeme nabobtnanou želatinu (nevařit!), tak aby byla tekutá a zašleháme ji šlehačem do teplé čokolády, pak přimícháme zakysanou smetanu, ochutnáme a podle chuti přidáme moučkový cukr a nakonec vyšlehanou šlehačku z chladničky a vše spolu dobře prošleháme (pozor - stříká to :)). Třeba pracovat poměrně rychle, tyto želatinové pěny velmi rychle tuhnou. Namísto zakysané smetany můžete dát i dobrý hustý smetanový jogurt. 

Zdroj: Recepty z mojej kuchyne

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář