Nepečené jahodové řezy s pěnou z bílé čokolády

Recept Nepečené jahodové řezy s pěnou z bílé čokolády

Přidal: , 26.9.2015

Kategorie: Dezerty, Nepečené dezerty, Podle ovoce, Jahody

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jednoduchý a rychlý recept na nepečený pamlsek z mé oblíbené čokoládové pěny :) Autor: Janka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 26.9.2015

Kategorie: Dezerty, Nepečené dezerty, Podle ovoce, Jahody

SUROVINY

Budeme potřebovat:

BEBE sušenky kakaové
čerstvé jahody nebo v konzervě

Dále budeme potřebovat:

100 gbílé čokolády
200 gzakysané smetany (16%)
250 mlsmetany na šlehání
15 gjemné práškové želatiny
100 mlvody
moučkový cukr podle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Postup je zcela jednoduchý. Na plech si naskládáme BB sušenky. Pod sušenky si můžete dát papír na pečení nebo fólii (já nedávám). Naskládáme jahody a zalijeme čokoládovou pěnou a dám ztuhnout do ledničky. Nejlepší přes noc, aby sušenky zvlhly. Hotovo. Při krájení si pomáhám nožem a servírovací lopatkou.
  2. Čokoládová pěna:
    Dáme nabobtnat želatinu do 100 ml vody alespoň na 30 min. Vyšleháme smetanu a odložíme ji do lednice. V hluboké misce nebo hrnci si rozpustíme ve vodní lázní čokoládu (nevařit - pouze rozpustit!). Pak zahřejeme nabobtnanou želatinu (nevařit!), tak aby byla tekutá a zašleháme ji šlehačem do teplé čokolády, pak přimícháme zakysanou smetanu, ochutnáme a podle chuti přidáme moučkový cukr a nakonec vyšlehanou šlehačku z chladničky a vše spolu dobře prošleháme (pozor - stříká to :)). Třeba pracovat poměrně rychle, tyto želatinové pěny velmi rychle tuhnou. Namísto zakysané smetany můžete dát i dobrý hustý smetanový jogurt. 

Zdroj: Recepty z mojej kuchyne

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit