Nepečené ovocné řezy s tvarohovou pěnou

Další skvělý recept z mé kuchařské knížky. Přemýšlela jsem jak zužitkovat ovoce z mrazáku, tak jsem vymyslela tento nepečený tvarohový řez, který je tak dobrý, že ho připravte rovnou z dvojité dávky. Na dno plechu jsem naskládala sušenky, aby byly řezy pevnější, ale není to podmínkou. Už jak chcete vy. Můžete použít i dětské pikšóty nebo nic, ale v tom případě nezapomeňte vyložit formu potravinářskou fólií, abyste věděli celý koláč vybrat a až pak můžete krájet. Vrchní poleva je připravena ze sirupu a pudinkového prášku. Autor: Janaha

Přidal:Janaha, 24.1.2017
Kategorie: Nepečené, Chuťovky
Nepečené ovocné řezy s tvarohovou pěnou

Suroviny

Krém:
450 gtvaroh (jemný)
200 gzakysaná smetana
1 bal.vanilkový cukr
1/2 hrnkumoučkový cukr
3 ksbílky
1 hrnekkrystalový cukr
50 mlvoda
20 gželatina
150 mlvoda
Poleva:
1 bal.jahodový pudink
200 mlovocný sirup (já jsem dala jahodový)
200 mlvoda
Ostatní:
BB sušenky kakaové (množství dle potřeby)
drobné ovoce podle chuti (jahody, maliny, ostružiny, rybíz, borůvky)

Postup přípravy

  1. Krém: Želatinu zalijeme 150 ml vody a necháme 1/2 hodiny nabobtnat. Hrnek (250 ml) krystalového cukru dáme do hrnce, zalijeme 50 ml vody a pozvolna za stálého míchání přivedeme k varu.
  2. Bílky vyšleháme do tuha. Vroucí cukrový rozvar pomalu tenkým proudem vlijeme do stále se šlehajících bílků. Doporučuji šlehač se stojanem, nebo pomocníka (jeden šlehá, druhý lije vřící cukrový rozvar).
  3. Horký sníh ještě alespoň 5 minut (můžete i více) dobře prošleháme a odložíme na pozdější použití.
  4. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, moučkovým a vanilkovým cukrem. Nabobtnalou želatinu dáme jemně ohřát (nevařit!) a tekutou vlažnou želatinu zašleháme do tvarohové směsi. Pak už jen zlehka ručně! přimícháme připravené našlehané bílky s cukrovým rozvarem.
  5. BB sušenky naskládáme na dno nádoby, aby přiléhaly k sobě. Naskládáme ovoce a zalijeme připraveným krémom.
  6. Na vrch tuhnoucího krému ještě naskládáme ovoce (není nutné) a dáme ztuhnout do lednice.
  7. Poleva: Do hrnce dáme jahodový pudink a smícháme s ovocným sirupem a vodou (pozor na bulky). Za stálého míchání uvaříme hustý ovocný pudink, který v tenké vrste nalijeme na ztuhlý krém a ovoce. Zákusek s polevou necháme zchladit, nejlépe do druhého dne.

Můj blog: Recepty z mojej kuchyne