NejRecept.cz Dezerty Nepečené dezerty Nepečené sušenkové řezy s ovocnou náplní a šlehačkou
Nepečené sušenkové řezy s ovocnou náplní a šlehačkou
Recept Nepečené sušenkové řezy s ovocnou náplní a šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Zakryjte si oči, pokud hubnete! Další skvělý recept na sušenkové řezy, ale tentokrát s ovocným krémem a lahodnou šlehačkou na vrchu. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   7.9.2015

Nepečené sušenkové řezy s ovocnou náplní a šlehačkou

Zakryjte si oči, pokud hubnete! Další skvělý recept na sušenkové řezy, ale tentokrát s ovocným krémem a lahodnou šlehačkou na vrchu. Autor: Triniti

Suroviny
400 g
sušenky
700 g
švestky nebo jiné ovoce
2 bal.
čokoládový pudink
250 ml
voda + 12 lžic na pudink
150 g
kr. cukr
špetka
skořice
panák
rumu
200 ml
smetana ke šlehání
kakao nebo granko na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Švestky vypeckujeme (můžete použít i jiné ovoce - jahody, maliny, borůvky, broskve, ...) a mixérem rozmixujeme na kaši. Přidáme 250 ml vody, skořici a cukr a vaříme na mírném ohni. Když hmota začne vřít, přidáme rum a čokoládové pudinkové prášky, které jsme rozmíchali ve 12 lžících vody, abychom neměli hrudky. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši, kterou odstavíme.
  2. Připravíme si vyšší formu (30 x 20 cm), dno vyložíme sušenkami, navrstvíme ještě teplou kaši, pěkně uhladíme a znovu poklademe sušenky. Takhle to opakujeme, dokud nemineme všechny sušenky a celou ovocnou hmotu. Necháme vychladnout.
  3. Na vrch navrstvíme ušlehanou šlehačku a ještě ji posypeme grankem nebo kakaem a nešetříme.
  4. Odložíme do lednice pořádně vychladnout a podáváme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty