NejRecept.cz Dezerty Nepečené dezerty Nepečené žloutkové řezy
Nepečené žloutkové řezy
Recept Nepečené žloutkové řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   19.3.2015

Nepečené žloutkové řezy

Bez pečení a bez složitého postupu. Vařený žloutkový krém navrstvený mezi kakaové sušenky a na vrchu posypané kakao. Hotová delikatesa!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

700 ml
mléka
1 bal.
vanilkový cukr
1 hrnek
kr. cukr
3 ks
žloutky
2 lžíce
hladká mouka
5 lžic
kukuřičný škrob
250 g
máslo
100 g
moučkový cukr
200 ml
vaječný likér
40 ks
kakaové sušenky
kakao na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Polovinu mléka přivedeme do varu.
  2. V misce si smícháme kr. cukr, žloutky a vanilkový cukr, přidáme druhou polovinu mléka, mouku a kukuřičný škrob. Důkladně promícháme, abychom neměli hrudky a tuto směs nalijeme do horkého mléka. Uvaříme na mírném ohni hustý pudink, který následně necháme vychladnout.
  3. Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně přidáme vychladlý pudink a vaječný likér.
  4. Na dno formy o rozměru 23 x 23 cm naskládáme sušenky, navrstvíme 1/3 krému, znovu navrstvíme sušenky a druhou třetinu krému, naskládáme poslední vrstvu sušenek a na vrch natřeme zbylý krém. Vrch posypeme kakaem a odložíme do chladničky nejméně na 3 hodiny.
  5. Nakrájíme na úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Magielkuchenny

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář