Nepečený broskvový dort

Nepečené dobrodružství se zakysanou smetanou a piškoty. Mňamka! Autor: IvanK

Recept Nepečený broskvový dort

Suroviny

Potřebné suroviny:
1 bal.světlé kulaté piškoty
1 bal.tmavé kulaté piškoty
1 konzerva kompotované broskve
5 kelímků zakysané smetany
2 bal.ztužovač šlehačky
3 lžícemoučkový cukr
3 lžíceGranko
čokoládová rýže na ozdobení

Postup přípravy

  1. Potřebujeme balíček světlých a tmavých balíček kulatých piškotů, 5 kelímků zakysané smetany, konzervu kompotovaných broskví, ztužovač šlehačky, moučkový cukr, granko a čokoládovou rýži na ozdobení.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Do misky dáme zakysanou smetanu. Přidáme ztužovač šlehačky a moučkový cukr. Vymícháme na hustý krém.
  3. Na dno dortové formy poklademe tmavé piškoty, které jemně pokapeme šťávou z broskvového kompotu. Na piškoty dáme třetinu smetanového krému. Krém rovnoměrně rozetřeme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Na první vrstvu krému poklademe tmavé a světlé piškoty. Na druhou vrstvu piškotů poklademe na tenké plátky nakrájené kompotované broskve.
  5. Na broskve dáme druhou třetinu smetanového krému. Krém rovnoměrně rozetřeme.Tip: Jahodový džem bez chemie
  6. Na druhou vrstvu krému poklademe na tenké plátky nakrájené kompotované broskve. Na broskve poklademe piškoty, plochou stranou nahoru.
  7. Do zbytku smetanového krému přidáme 3 lžíce Granka. A pořádně promícháme.
  8. Tmavý krém dáme na poslední vrstvu piškot. A rovnoměrně rozetřeme.
  9. Vrch dortu ozdobíme dvoubarevnou čokoládovou rýží. Zakryjeme alobalem a odložíme na půl dne do chladničky. Dobrou chuť!