NEPEČENÝ cheesecake s nutelou a mascarpone krémem

Jeden z mnoha výborných nepečených cheesecake-ů. Lahodná chuť mascarpone krému v kombinaci s nutelou je na sežrání. Mňamka!

Recept NEPEČENÝ cheesecake s nutelou a mascarpone krémem

Suroviny

Základ:
120 gkakao
2 bal.sušenky BEBE
70 gmáslo
3 lžíceNutela
Bílý krém:
500 gmascarpone
400 gsmetana ke šlehání
5 lžicNutela
2 lžíceželatina v prášku
3 lžícemoučkový cukr
Dekorace:
100 gtmavá čokoláda
2 lžícemáslo
malé pusinky z bílků

Postup přípravy

  1. Sušenky si rozdrtíme na prach, přidáme kakao, rozpuštěné máslo a nakonec i Nutelu. Spojíme a takto připravené těsto si navrstvíme do kulaté formy (průměr 22 cm), kterou jsme si vystlali papírem. Odložíme do ledničky, dokud si připravíme mascarpone krém.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  2. Smetanu ke šlehání si vymícháme do pěny. V druhé misce si mixérem vyšleháme mascarpone s moučkovým cukrem. Když máme mascarpone s moučkovým cukrem vymíchané, vařečkou přimícháme vyšlehanou smetanu.
  3. Želatinu si připravíme podle návodu a přimícháme ji k mascarpone hmotě - rozdělíme si hmotu na polovinu. Jednu polovinu navrstvíme na sušenkový základ, pěkně uhladíme a odložíme odpočívat do lednice.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  4. Do druhé poloviny si přidáme Nutelu a promícháme. Navrstvíme na mascarpone krém a odložíme do chladničky nejméně na tři hodiny.
  5. Vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali máslo. Ozdobíme pusinkami (skvělý recept na pusinky najdete tu). Necháme ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!Tip: Velikonoční tvarohový beránek

Zdroj: Zcukrempudrem