NejRecept.cz Dezerty Nepečené dezerty Nepečený jahodový dezert
Nepečený jahodový dezert
Recept Nepečený jahodový dezert
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Tereza

Vynikající jahodový dezert, který máte připravený za pár minut. Tentokrát jsem použila želatinu, aby to dokonale ztuhlo a věřte, že to opravdu ztuhlo a takto krásně se vydařil :) Nebojte se práce se želatinou, je se třeba pouze řídit pokyny na obalu. Každá želatina je jiná, proto je třeba si pořádně přečíst návod :) Ovoce můžete použít jakékoliv, je to na vás, mně nejvíce chutnají jahody, proto jsem je použila. Autor: Tereza

NejLucka NejLucka    ·   3.3.2017

Nepečený jahodový dezert

Vynikající jahodový dezert, který máte připravený za pár minut. Tentokrát jsem použila želatinu, aby to dokonale ztuhlo a věřte, že to opravdu ztuhlo a takto krásně se vydařil :) Nebojte se práce se želatinou, je se třeba pouze řídit pokyny na obalu. Každá želatina je jiná, proto je třeba si pořádně přečíst návod :) Ovoce můžete použít jakékoliv, je to na vás, mně nejvíce chutnají jahody, proto jsem je použila. Autor: Tereza

Sdílet na Facebooku
Suroviny
300 g
jahod
dle chuti
cukr
250 g
smetany ke šlehání
3 plátky
želatiny
želatina v prášku
zakysaná smetana
máta
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si vhodnou nádobu, kde budeme dezert připravovat.
  2. Jahody nakrájíme na malé kostičky.
  3. Želatinu si připravíme podle návodu.
  4. Na dno formy dáme pár lístečků máty a zalijeme trochu hotovou želatinou.
  5. Po ztuhnutí přidáme jahody, které jsme osladily.
    Opět zalijeme želatinou.
  6. Smetanu si vyšleháme do tuha s cukrem dle chuti, a přidáme zakysanou smetanu. Do směsi přidáme plátkovou želatinu, kterou jsme též připravily podle návodu.
  7. Tuto směs pak nalijeme na zatuhlé jahody. Dáme do lednice aspoň na 2 hodinky.

Zdroj: Vaření a pečení s láskou

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty