Nepečený jahodový dezert

Vynikající jahodový dezert, který máte připravený za pár minut. Tentokrát jsem použila želatinu, aby to dokonale ztuhlo a věřte, že to opravdu ztuhlo a takto krásně se vydařil :) Nebojte se práce se želatinou, je se třeba pouze řídit pokyny na obalu. Každá želatina je jiná, proto je třeba si pořádně přečíst návod :) Ovoce můžete použít jakékoliv, je to na vás, mně nejvíce chutnají jahody, proto jsem je použila. Autor: Tereza

Recept Nepečený jahodový dezert

Suroviny

300 gjahod
dle chuticukr
250 gsmetany ke šlehání
3 plátkyželatiny
želatina v prášku
zakysaná smetana
máta

Postup přípravy

  1. Připravíme si vhodnou nádobu, kde budeme dezert připravovat.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Jahody nakrájíme na malé kostičky.
  3. Želatinu si připravíme podle návodu.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Na dno formy dáme pár lístečků máty a zalijeme trochu hotovou želatinou.
  5. Po ztuhnutí přidáme jahody, které jsme osladily.
    Opět zalijeme želatinou.Tip: Jahodový džem bez chemie
  6. Smetanu si vyšleháme do tuha s cukrem dle chuti, a přidáme zakysanou smetanu. Do směsi přidáme plátkovou želatinu, kterou jsme též připravily podle návodu.
  7. Tuto směs pak nalijeme na zatuhlé jahody. Dáme do lednice aspoň na 2 hodinky.

Zdroj: Vaření a pečení s láskou