Nepečený pamlsek ze zakysané smetany a Salka, hotový za 15 minut.

Recept Nepečený pamlsek ze zakysané smetany a Salka, hotový za 15 minut.

Přidal: Mineralka, 10.1.2020

Kategorie: Dezerty, Nepečené dezerty, 15 minutovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Rychlá dobrota ze Salka a zakysané smetany, která zažene chuť na sladké. Já piškoty máčím v kávě, ale pokud budou papat tento dezert i děti, můžete použít například granko. Určitě vyzkoušejte, je to asi nejlepší nepečený krémový dezert. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Mineralka, 10.1.2020

Kategorie: Dezerty, Nepečené dezerty, 15 minutovky

Čas přípravy:

SUROVINY

500 gzakysaná smetana
1 bal.smetana ke šlehání
300 gkondenzované mléko
1 bal.želatina
150 mlvoda
dlouhé dětské piškoty
káva na namáčení piškotů

Poleva:

160 gčokoláda
200 mlsmetana ke šlehání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky. V druhé misce opatrně vařečkou smícháme zakysanou smetanu s kondenzovaným mlékem. Postupně přidáme vyšlehanou šlehačku.
  2. Želatinu namočíme do vody a necháme ji nabobtnat. Nabobtnalou želatinu ohřejeme, aby se rozpustila a následně necháme mírně vychladnout. Přidáme k smetanově salkové hmotě a promícháme.
  3. Připravíme si formu a začneme vrstvit. Piškoty máčíme v uvařené kávě a ukládáme na dno formy. Střídavě vrstvíme s krémem a vrch pěkně uhladíme.%
  4. Poleva:
    Smetanu ke šlehání ohřejeme, odstavíme a přidáme na kousky nalámanou čokoládu, kterou mícháním rozpustíme. Nalijeme na vrch a necháme ztuhnout. Tato čokoláda nebude nikdy úplně tuhá.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit