Rýži si uvaříme v mléce s kr. a vanilkovým cukrem do měkka. Když máme rýži uvařenou, necháme ji mírně vychladnout.
Želatinu (20 g) si připravíme podle návodu a přidáme ji k mírně vychladlé rýži a navrstvíme si ji do vyššího plechu. Necháme vychladnout.
Připravíme si krém. Žloutky si vyšleháme nad párou na tuhou pěnu a postupně přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Šleháme, dokud se nám hmota nespojí. Nakonec přidáme vyšlehané bílky. Odstavíme z ohně a necháme mírně vychladnout. Přidáme smetanu a mícháním spojíme. Takto připravenou hmotu necháme zcela vychladnout, přidáme 20 g želatiny a vyšleháme mixérem.
Nádivku navrstvíme na rýži a dáme do lednice ztuhnout nejlépe na celou noc. Dobrou chuť!