Nesmrtelný ořechový krémeš z Maďarska

Recept Nesmrtelný ořechový krémeš z Maďarska

Přidal: Mineralka, 16.3.2018

Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pokud jste někdy byli v Maďarsku a ochutnali tam nějaké ty jejich domácí pochoutky, tak určitě víte, že jejich kuchyně je velmi chutná. Mě okouzlil tento skvělý zákusek, který jsem se rozhodla upéct i doma. Vynikající krém ze zlatého klasu a másla a ještě k tomu i nadýchaná sladká šlehačka. Zkuste a ochutnejte. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Mineralka, 16.3.2018

Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Moučníky

SUROVINY

Těsto:

80 gkr. cukr
100 gmleté ​​ořechy
100 gdrcené piškoty
5 ksbílky
2 ksžloutky
50 mlolej
1 lžičkaprášku do pečiva

Krém:

3 ksžloutky
2 bal.zlatý klas
5 PLkr. cukr
700 mlmléko
100 gmáslo

Dále:

300 mlsmetana ke šlehání
čokoláda na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejdříve si připravíme krém. 500 ml mléka dáme vařit. V 200 ml mléce rozmícháme prášek zlatého klasu, žloutky a cukr. Přilijeme do horkého mléka a uvaříme hustý pudink, který necháme mírně vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny, postupně po lžících přidáme uvařený a vychladlý pudink a vyšleháme hladký krém.
  2. Připravíme těsto. Bílky vyšleháme s polovinou cukru do tuhé pěny a odložíme bokem. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem, přidáme olej, mleté ​​ořechy, které jsme smíchali s rozdrcenými piškoty a práškem do pečiva a už jen zlehka vařečkou vmícháme sníh z bílků.
  3. Těsto je tužší, ale nevadí. Rozetřeme ho na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů 8-10 minut.
  4. Po vychladnutí ho překrojíme na polovinu, potřeme krémem a spojíme. Na vrch dáme šlehačku a ještě ozdobíme strouhanou čokoládou.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit