NejRecept.cz Dezerty Koláče Nesmrtelný ořechový krémeš z Maďarska
Nesmrtelný ořechový krémeš z Maďarska
Recept Nesmrtelný ořechový krémeš z Maďarska
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   16.3.2018

Nesmrtelný ořechový krémeš z Maďarska

Pokud jste někdy byli v Maďarsku a ochutnali tam nějaké ty jejich domácí pochoutky, tak určitě víte, že jejich kuchyně je velmi chutná. Mě okouzlil tento skvělý zákusek, který jsem se rozhodla upéct i doma. Vynikající krém ze zlatého klasu a másla a ještě k tomu i nadýchaná sladká šlehačka. Zkuste a ochutnejte. Autor: Mineralka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

80 g
kr. cukr
100 g
mleté ​​ořechy
100 g
drcené piškoty
5 ks
bílky
2 ks
žloutky
50 ml
olej
1 lžička
prášku do pečiva

Krém:

3 ks
žloutky
2 bal.
zlatý klas
5 PL
kr. cukr
700 ml
mléko
100 g
máslo

Dále:

300 ml
smetana ke šlehání
čokoláda na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve si připravíme krém. 500 ml mléka dáme vařit. V 200 ml mléce rozmícháme prášek zlatého klasu, žloutky a cukr. Přilijeme do horkého mléka a uvaříme hustý pudink, který necháme mírně vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny, postupně po lžících přidáme uvařený a vychladlý pudink a vyšleháme hladký krém.
  2. Připravíme těsto. Bílky vyšleháme s polovinou cukru do tuhé pěny a odložíme bokem. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem, přidáme olej, mleté ​​ořechy, které jsme smíchali s rozdrcenými piškoty a práškem do pečiva a už jen zlehka vařečkou vmícháme sníh z bílků.
  3. Těsto je tužší, ale nevadí. Rozetřeme ho na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů 8-10 minut.
  4. Po vychladnutí ho překrojíme na polovinu, potřeme krémem a spojíme. Na vrch dáme šlehačku a ještě ozdobíme strouhanou čokoládou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář