Netradiční cheesecake na styl koláče „štědrák“

Recept Netradiční cheesecake na styl koláče „štědrák“
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Známý koláč z kynutého těsta pod názvem „štědrák“ nebo „skládaník“ se obvykle peče na svátky. Každý má na něj svůj recept a existuje několik jeho podob. Já jsem se rozhodla tuto chutnou kombinaci spojení ořechy – mák – tvaroh přenést do koláčku cheesecake. Jeho chuť je opravdu výborná a připravit ho jistě zvládne každý.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Ořechová vrstva

100 gmleté vlašské ořechy
50 grozmixované ovesné vločky
50 gmáslo
1 polévková lžícemed

Maková vrstva

180 gmletý mák
80 gšvestková povidla
100 mlvlažné mléko
1/2 balíku (10 g)vanilinový cukr

Tvarohová vrstva

500 gjemný tvaroh
200 gzakysaná smetana
2 kusyvejce
2 polévkové lžícemed
1/2 balíku (10 g)vanilinový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V misce smícháme ořechy, vločky, med a rozpuštěné máslo. Směs namačkáme na dno kulaté formy vystlané pečícím papírem a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 10 minut. Po vyjmutí teplotu snížíme na 155 stupňů.
  2. Na makovou vrstvu smícháme všechny ingredience a navrstvíme na ořechový základ.
  3. V další misce vyšleháme tvaroh, smetanu, vajíčka, med a cukr. Směs nalijeme na makovou část.
  4. Takto připravený koláč dáme péct do trouby vyhřáté na 155 stupňů přibližně 45 minut. Po dopečení necháme ještě půl hodiny v pootevřené troubě vychladnout. Potom cheesecake vyjmeme a odložíme na noc do chladničky. Před podáváním můžeme ještě ozdobit.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit